Jasmin Halili preskočio magičnu granicu: Lični rekord na najvažnijem takmičenju uprkos brojnim povredama (VIDEO)

Gotovo celu sezonu Jasmin Halili vuče povredu zgloba zbog toga je ove sezone ima jako mali broj takmičenja i jako mali broj zabeleženih skokova međutim, uspeo je da se oporavi za ovo takmičenje i da bude najbolji kada je to bilo najpotrebnije.

U kvalifikacijama je preskočio 2,16m. Visinu koju je samo nekoliko puta u karijeri uspeo da skoči i preko koje nikada nije išao, ovog puta je preskočio bez većih problema. Skok koji mu je obezbedio prolazak u finale pokazao nam je da je Jasmin spreman za naredni korak u karijeri.

Finale je počeo dobro i samouvereno. Lagano je preskakao visine od 2,01m, 2,06m i 2,11m. Kada je došao red da se ponovo izjednači lični rekord Jasmin odlučuje da preskoči ovu visinu i da odmah napadne magičnih 2,20m.

Znao je naš mladi visaš da mu 2,16m ne znači ništa u finalu pa je rešio da odmah napadne lični rekord i visinu koja predstavlja novi stepenik u karijeri ali i novi nivo u svetskom visu.

Prvi pokušaj na 2,20m bio je neuspešan ali se videlo da ta visina nije toliko daleka za Halilija. Peti skok u finalu će pamtiti celoga života jer mu je on doneo prvi put preskočenih neverovatnih 2,20m. Druga serije i magična granica koja se toliko jurila je napokon bila savladana i pobeđena.

Zauzeo je 5. mesto, koje mu je na kraju bilo i konačno jer je tri puta posle rušio 2,23m. Četvrto mesto mu je izmakao za taj jedan neispravan pokušaj na 2,20m.

YouTube player

(Atlex.rs)

najnovije vesti

April 2023
No event found!
Load More

Edit Template