16.August.2022

Atlex

Srpska atletika

Jasmin Halili preskočio magičnu granicu: Lični rekord na najvažnijem takmičenju uprkos brojnim povredama (VIDEO)

Jasmin Halili

Jasmin Halili; Foto: Atlex

Gotovo celu sezonu Jasmin Halili vuče povredu zgloba zbog toga je ove sezone ima jako mali broj takmičenja i jako mali broj zabeleženih skokova međutim, uspeo je da se oporavi za ovo takmičenje i da bude najbolji kada je to bilo najpotrebnije.

U kvalifikacijama je preskočio 2,16m. Visinu koju je samo nekoliko puta u karijeri uspeo da skoči i preko koje nikada nije išao, ovog puta je preskočio bez većih problema. Skok koji mu je obezbedio prolazak u finale pokazao nam je da je Jasmin spreman za naredni korak u karijeri.

Finale je počeo dobro i samouvereno. Lagano je preskakao visine od 2,01m, 2,06m i 2,11m. Kada je došao red da se ponovo izjednači lični rekord Jasmin odlučuje da preskoči ovu visinu i da odmah napadne magičnih 2,20m.

Znao je naš mladi visaš da mu 2,16m ne znači ništa u finalu pa je rešio da odmah napadne lični rekord i visinu koja predstavlja novi stepenik u karijeri ali i novi nivo u svetskom visu.

Prvi pokušaj na 2,20m bio je neuspešan ali se videlo da ta visina nije toliko daleka za Halilija. Peti skok u finalu će pamtiti celoga života jer mu je on doneo prvi put preskočenih neverovatnih 2,20m. Druga serije i magična granica koja se toliko jurila je napokon bila savladana i pobeđena.

Zauzeo je 5. mesto, koje mu je na kraju bilo i konačno jer je tri puta posle rušio 2,23m. Četvrto mesto mu je izmakao za taj jedan neispravan pokušaj na 2,20m.

(Atlex.rs)