Bibić je vicešampion Evrope u krosu: Srebro za kraj uspešne sezone (FOTO)(VIDEO)

Na Evropskom prvenstvu u krosu u Portugalu Elzan Bibić je u konkurenciji mlađih seniora osvojio drugo mesto i srebrnu medalju u trci na 8.225 metarau vremenu 24:25, osam sekunde zaostavši za pobednikom.

U konkurenciji od 92 atletičara iz 27 država srpski reprezentativac Elzan Bibić uspeo je da dođe do nove evropske medalje, druge ove godine i druge vezane u krosu.

Nakon prošlogodišnje juniorske bronze atletičar Novog Pazara je u mlađe seniorskoj konkurenciji otišao korak napred i postao vicešampion starog kontinenta.

Nakon bronze na 1500 metara letos na U23 prvenstvu Evrope, Bibić je ovim srebrom zaokružio odličnu sezonu.

Tokom skoro cele trke Elzan Bibić je bio taj koji je diktirao ritam. Tri atletičara su se odmah izdvojila a srpski atletičar je predvodio tu grupu.

Elzan Bibić Evropsko prvenstvo u krosu
Prvenstvo Evrope u krosu 2019., mlađi seniori, Elzan Bibić; printscreen: athletics.eurovisionsports.tv

Na kraju se ispostavilo da su to i osvajači medalja. Nekoliko krugova pre kraja Francuz Džimi Grasije je pretekao Bibića i to vodstvo je povećavao do kraja trke. Kroz cilj je prošao nakon 24 minuta i 17 sekundi.

Drugi je bio Elzan Bibić koji je kroz cilj prošao osam sekundi nakon pobednik odnosno, trku je završio za 24 minuta i 25 sekunde.

Treći je bio Španac Abdesamand Oukelfen koji je kroz cilj prošao za 24 minuta i 34 sekunde.

– Ova medalja je kruna moje sezone. Jako dugo sam se spremao za šampionat Evrope, došao sam u nameri da osvojim medalju u čemu sam i uspeo. Želeo bih da zahvalim mom treneru Rifatu Zilkiću, celom timu koji me podržava i Atletskom savezu Srbije koji je uz mene – rekao je Bibić.

Koliko su ova tri trkača bila dominantna tokom cele trke govori i podatak da je velika borba viđena za ostala mesta, ali tek nakon više od pola minuta zakašnjenja u odnosu na pobednika.

Tokom trke mogao se čuti i Elzanov trener Rifat Zilkić koji mu je dobacivao da bude mekši i da spusti ruke.

Treba napomenuti da je ovo tek prva mlađa seniorska godina za Elzana Bibića i da će se u ovoj konkurenciji takmičiti i naredne dve.

Šampion Garsija ima 22 godine i od prvog januara postaje senior, dok će se Bibić i naredne dve godine takmičiti protiv španskog atletičara.

REZULTATI

(Atlex.rs)

Scroll to Top