Vulelta u dve discipline predvodi reprezentaciju na BAI-u: Selektor Zuković objavio spisak od 23 imena!

Od 18.-19. juna u rumunskom gradu Krajova biće održana Balkanijada za seniore, a selektor Edin Zuković saopštio je spisak učesnika od 23 imena – 9 muških, 14 ženskih i 7 trenera, a na njemu se nalazi i najbolja atletičarka Srbije Ivana Vuleta.

Iako je Balkanijada obično nedelju dana nakon seniorskog prvenstva države domaćini Rumuni nisu bili u mogućnosti da je organizuju nakon zaštićenog termina Svetske atletike za nacionalna prvenstva 25.-26. jun pa će se tako ovogodišnja održati nedelju dana ranije.

Tako je selektor na osnovu trenutne forme formirao spisak reprezentativaca za jedino ovogodišnje masovnije reprezentativno takmičenje koje broji 23 imena.

Prva zvezda svakako je Ivana Vuleta koja će pored dalja takmičiti i u troskoku, disciplinu koju je skakala na prvenstvu Vojvodine ove subote i pobedila sa daljinom od 13.80m (najlošiji pokušaj od 5 skokova, četiri ispravna, bio joj je 13.46m).

Kod devojaka koplje će bacati Adriana Vilagoš, dok u visu neće biti Angeline Topić već Zorane Rokavec. Milana Tirnanić će pokušati da na 100m se još više približi državnom rekordu koji joj sad beži svega 4 stotinke, a u istoj nameri biće i Anja Lukić kojoj je to pošlo za nogom, ali sa malo jačim ne dozvoljenim vetrom u leđa. Najiskusnija članica reprezentacije biće Dragana Tomašević dok će Teodora Simović takmičiti u čak tri discipline.

Prvenstvo Srbije 2021 - 100m devojke finale
Prvenstvo Srbije 2021, Kraljevo – 5. jun, 100m devojke finale, Milica Pelmiš, Anastasija Miča, Milana Tirnanić, Ivana Ilić, Anja Lukić; Foto: Atlex

Kod muškaraca neće biti našeg najboljeg atletičara Armina Sinančevića (verovatno zbog nastupa na Dijamantskoj ligi prim. aut.), a ni Asmira Kolašinca pa će tako kuglu bacati Veljko Nedeljković.

Tu je Strahinja Jovančević koji polako podiže formu pred Evropsko prvenstvo, a Boško Kijanović će pokušati da se u Rumuniji još više  približi državnom na 400 metara, a trčaće i 200. Pored Alekse Kijanovića 100 metara će trčati mladi, perspektivni Stefan Kaljuš koji je pokazao visok nivo ove sezone. Upravo četvorica spomenutih činiće i štafetu 4×100 koja je odlično istrčala na mitingu u Švajcarskoj, a u Krajovi će pokušati da nadmaše taj rezultat i da nadoknade tih 13 stotinki koliko im nedostaje do državnog rekorda.

Kao po običaju nikakve informacije se ne mogu pronaći i dobiti vezane za takmičenja ABAF-a na njihovom sajtu ili društvenim mrežama, tako da ostaje da sačekamo zvaničnu satnicu i informaciju da li će biti prenosa takmičenja ili ne.

https://atlex.rs/wp-content/uploads/2022/06/Poziv-BAI-Craiova.pdf

(Atlex.rs)

Scroll to Top