U23 EP ima novog domaćina: Termin ostaje nepromenjen!

Evropska atletika susrela se sa problemom kada Vlada Norveške nije dozvolila da sportisti budu izostavljeni iz strogih protokola ulaska u tu državu, ali je zato brzo pronađena alternativa za U23 Evropsko prvenstvo u vidu estonskog grada Talina.

Iako se spominjalo da će se šampionat otkazati ili u najboljem slučaju pomeriti za novi termin posle Olimpijskih igara, EA je brzo reagovala i mlađi seniori će svoj kontinentalni šampionat takmičiti u istom terminu (8. – 11. jul). Razlika je u tome što će umesto Norvešek i Bergena takmičiti u Estoniji, tačnije u Talinu.

Tako će ovaj estonski grad biti domaćin dva velika takmičenja praktično jedno za drugim jer će nakon U23 šampionata samo četiri dana kasnije ugostiti najbolje mlađe juniore Evrope na šampionatu koji će trajati od 15.-18. jula.

Razlog odlaganja takmičenja su stroga pravila koja vladaju u Norveškoj zbog pandemije koronavirusa gde svako ko uđe u tu državu mora u samoizolaciju. Organizatori su pokušali da ubede Vladu da izuzme sportiste ili da tu odluku ukinu jer se situacija poboljšava, ali nisu usplei u tome.

Tako će Talin ponovo biti domaćin U23 prvenstva Evrope nakon šest godina. To takmičenje Srbiji je ostao u lepom sećanju jer se te 2015.Amela Terzić okitila zlatnom medaljom u trci na 1500 metara.

Amela Terzić, U23 EP 2015, Talin
U23 Evropsko prvenstvo 2015., Talin – Amela Terzić, 1500m, zlato; Foto: Getty Images

Od srpskih atletičara na tom šampionatu učestvovali su još i Milana Tirnanić na 100m, Nikola Bursać na 1500m, Sara Savatović u kladivu i Marija Vučenović u koplju, dok je bez plasmana bio Dino Dodig u višeboju. Rezultati sa tog takmičenja.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

October 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs