Srbija sa 28 atletičara napada Sofiju : Zuković saopštio spisak juniorske reprezentacije za BAI! (FOTO)

Nakon završenog prvenstva Srbije za juniore poznat je i spisak reprezentativaca koji će takmičiti na U20 šampionatu Balkana 13. februara u Sofiji.

Iako je poslednji da za prijave 8. februar selektor juniorske reprezentacije Srbije Edin Zuković rešio je da odmah po okončanju u20 prvenstva Srbije saopšti spisak putnika na juniorsku Balkanijadu.

Veliki broj atletičara do 20 godina postiglo rezultate bolje od zadatih normi, a put Sofije krenuće po čak 14 dečaka i devojčica.

U muškoj konkurenciji nećemo imati predstavnika samo u skoku uvis dok ćemo u svim ostalim disciplinama izuzev troskoka i bacanju kugle imati po dva predstavnika. Kod devojaka Srbija neće imati samo 800-metrašicu, a samo 60 i1500 metara, odnosno u bacanju kugle nećemo imati po dve učesnice. U obe konkurencije trčaće se i štafeta 4×400 metara.

Sa atletičarima put bugarske prestonice krenuće i treneri Mladen Gajić i Mirjana Stojanović iz Crvene zvezde, Dragan Dukanac iz Čačka, Feđa Kamasi iz Vojvodine i Dragutin Topić iz Top Džampa.

Nije objavljeno kada će tačno najbolji juniori Srbije krenuti put Sofije, ali se zna da će putovati autobusom sa polaskom ispred Atletske dvorane.

Spisak u20 reprezentacije za dvoransku Balkanijadu 2021

(Atlex.rs)

 

Scroll to Top