Povrede i Dijamantska liga skratile spisak reprezentativaca za Balkanijadu: Srbija u Klužu sa 15 atletičara!

Predstojećeg vikenda (19. i 20. septembra) u rumunskom gradu Kluž održaće se Balkanijada za seniore na kojoj će posle otkazivanja zbog povreda i dopusta selektora Edina Zukovića da pojedini ne putuju zbog jakih međunarodnih mitinga učestvovati 15 srpskih atletičara.

Nakon odličnog nastupa juniora na Balkanijadi u Istanbulu, seniorska reprezentacija Srbije, iako je trebala da putuje u punom sastavu, ipak će put Kluža krenuti sa 15 imena, 5 u ženskoj i 10 u muškoj konkurenciji.

Kako bi zabeležili što bolje nastupe reprezentacija put Rumunije kreće već u četvrtak u 9 sati ujutru iz Beograda, kako bi imali dan više za odmor.

Na spisku se nalaze Milana Tirnanić koja će trčati i 100 i 200 metara, Teodora Simović će nastupiti na 3000 i 5000 metara, Maja Gajić na 400 metara sa preponama te sestre Lukić, Anja na 100 metara sa preponama i Sara u soku udalj.

Milana Tirnanić, 100m
Milana Tirnanić (prva) i Maja Gajić (druga) biće dve od samo pet devojaka koje će braniti boje Srbije na Balkanijadi u Klužu;   Foto: Atlex

U muškoj konkurenciji boje Srbije će braniti Aleksa Kijanović na 100 i 200 metara, Boško Kijanović na 200 i 400 metara, Kostadin Nikolić na 100 metara, Miroslav Dukadinović na 800, Miloš Malešević na 1500 i 3000 metara stipl, te u tehničkim disciplinama Strahinja Jovančević i Lazar Anić u dalju, Vedran Samac u bacanju koplja, Bogdan Zdravković u bacanju kugle i Aleksandar Grnović će nastupiti u desetoboju.

Svi oni su u sredu u Košutnjaku odradili PCR test i svih 15 rezultata atletičara, ali i ostalih putnika su negativni.

Zbog povrede nastupe su morale da otkažu Marija Stojadinović u dalju i troskoku, te Marija Vučenović u bacanju koplja.

Bez pomoći Mariije Stojadinović na Balkanijadi u Klužu; Foto: Atlex

Sa druge strane Elzan Bibić je trebao da takmiči ove subote na mitingu Dijamantske lige u Rimu, ali ponovo su iskrsli problemi zbog kojih mu je debi na ovom takmičenju po drugi put propao. Međutim već 24. septembra sledi novi miting i to u Dohi na kojem bi Srbija posle dužeg vremena trebalo da ima dva predstavnika jer je pored Bibića poziv jdobila i Milica Gardašević u skoku udalj. Zbog ovog izuzetno jakog takmičenja selektor Zuković je odlučio da ih poštedi obaveza na Balkanijadi.

Specijalni gost na takmičenju uKlužu biće prvi čovek Svetske atletike Sebastijan Kou, a šampionat će startovati u subotu od 8:30 ujutru po srpskom vremenu sa višebojcima.

Zvanično otvaranje takmičenja zakazano je za subotu u 16:30 po srednje evropskom vremenu, dok popodnevna sesija započinje u 14:40 za gledaoce iz Srbije. Poslednja disciplina je na programu oko pola devet uveče, a satnice oba dana su veoma slične što se tiče početnih i krajnjih disciplina.

Balkanijada 2020 – satnica

Organizatori su obezbedili uživo prenos preko svog YouTube kanala.

Podsetimo da je Rumunija bila domaćin seniorskoj Balkanijadi pre četiri godine u gradu Pitešti, a ono što je zanimljivo za ovo takmičenje jeste da je prenošeno uživo na Sport Klub kanalu.

Budite uz Atlex u subotu i nedelju i pravovremeno budite obavešteni o rezultatima srpskih atletičara sa ovog takmičenja kao što je to bio slučaj sa juniorskim šampionatom.

Seniorska Balkanijda 2020 - poziv

(Atlex.rs)

Scroll to Top