Potvrđena Balkanijada u Klužu: Nema normi, ima novčanih nagrada!

Balkanska atletska federacija saopštila je da će se seniorski šampionat u Klužu ipak održati ove godine nakon što su dobili sve garancije od organizatora, a odlučeno je i da ovog puta neće biti kvalifikacionih normi.

Iako je bilo pod velikim znakom pitanja zbog velikog broja zaraženih u Rumuniji, čelnici ABAF-a dobili su garancije države i organizatora da se broj zaraženih u toj državi smanjuje i da će 19. septembra svi gosti biti sigurni.

Sastanak izvršnog odbora ABAF-a održan je u utorak 18. avgusta i na njemu je odlučeno da se seniorski šampionat ipak održi i to je konačna odluka. Epidemiolozi iz Rumunije uverili su čelnike ABAF-a da se situacija stabilizuje i da svi koji dođu na Balkanijadu neće biti u opasnosti.

Do sada je bio problem jer su propisi u Rumuniji ograničavali održavanje takmičenja jer nije bilo moguće organizovati discipline duže od 800 metara, ali posle uvođenja novi mera, odnosno ublažavanja, sada je ta prepreka ”preskočena”.

Kluž Arena, stadion na kojem će se održati Balkanijada 2020
Kluž Arena, stadion na kojem će se 19. i 20. septembra 2020. održati Balkanijada za seniore; Foto: The Stadium Guide

Takođe čelnici Balkanske atletske federacije odlučili su da za ovogodišnji šampionat ukinu norme jer nije bilo dovoljno takmičenja na kojima bi atletičari uspeli da ih ispune, ali da se one vraćaju naredne godine.

Kako bi motivisali atletičare da dođu na ovo takmičenje organizatori su obezbedili i novčane nagrade za najbolje u muškoj i ženskoj konkurenciji koji će dobiti po 3000 evra.

U saopštenju se navodi i da će reprezentacije morati da strogo poštuju mere zaštite koje nalaže država Rumunija kako se COVID-19 ne bi širio.

(Atlex.rs)

Scroll to Top