Ovo je zvanični novi kalendar Balkanske federacije: Slovenija saopštila svoj kalendar sa tri međunarodna takmičenja (FOTO)

Balkanska federacija (ABAF) saopštila je zvanične termine svih svojih takmičenja za ovo leto, nakon promena koje su morali da naprave povodom pandemije koronavirusa, odmah potom i atletski savez Slovenije saopštio je svoj izmenjeni kalendar takmičenja.

Nedavno smo objavili datume i lokacije Balkanijada za mlađe i starije juniore kao i za seniore, a sada je to i zvanično potvrđeno. Pored toga poznati su datumi i svih ostalih takmičenja pod pokroviteljstvom ABAF-a.

Prvo takmičenje biće u Brčkom (Bosna i Hercegovina), a to će biti trka na 10 kilometara na putu u drugoj polovini avgusta.

Potom sledi šampionat u polumaraton u Zagrebu 22. avgusta, potom tri Balkanijade na stadionu početkom septembra… i sve se završava za novu godinu, 31. devembra, kada će se u Pravetsu (Bugarska) trčati novogidšnja trka.

Izmenjeni kalendar Balkanijada 2020
Izmenjeni kalendar Balkanijada 2020

Kalendar Slovenije

Slovenija svoju sezonu počinje već 31. maja mitingom ”Radovljica 2020”. Iako je ovo međunarodni miting ove godine će biti samo loklanog karaktera.

Centralni deo sezone biće jul mesec u kojem će se 4. i 5. održati Kup Slovenije, dok će se 25. i 26. u Celju održati državno prvenstvo. Iako je Svetska atletike preporučila 8. i 9. avgust za sve članove ove organizacije sa severne zemljine hemisfere, Slovenija će svoje najvažnije takmičenje ipak održati nešto ranije.

”Izborno” takmičenje za Balkanijadu Slovencima će biti Ekipno prvenstvo čiji će domaćin takođe biti  Celj 12.-13. septembra (19.-20. je Balkanijada za seniore).

Međunarodni mitinzi

Miting na kojem često učestvuju veliki broj srpskih atletičari je Slovenska Bistrica. To je takmičenje kojim se uglavnom započinje sezona u Sloveniji, a ovogodišnje izadnje na programu je 13. juna. Nažalost, kako stoji u saopštenju AS Slovenije, ove godine ovaj miting neće biti međunarodnog karaktera.

Međutim mitinzi u Mariboru, Ljubljani i Novom Mestu biće otvorenog tipa.

Pobednici trke na 100m - atletski miting Novo Mesto 2019
30. međunarodni miting Novo Mesto 2019., Slovenija – 24. jul, pobednici trke na 100 metara – 1. Zvonimir Ivašković (Hrvatska, Agram), 2. Matevž Šuštarič (Slovenija, Krka), 3. Filip Ištvanović (Srbija, Crvena zvezda); Foto: Atlex

Prvi na programu je miting u Mariboru 23. juna (sreda) koji će imati i memorijalnu trku na 1500 metara Matice Šušteršiča i Patrika Cvetana. Potom sledi Ljubljana 15. jula (sreda) i na kraju tradicionalni miting u Novom mestu biće organizovan 2. septembra (sreda).

Ceo kalendar takmičenja u Sloveniji.

(Atlex.rs)

Scroll to Top