26.September.2022

Atlex

Srpska atletika

Otkazan Tromeč!

Susret regiona - 60m, muškarci, Aleksa Kijanović, Boško Kijanović, Zvonimir Ivašković

22.1.2020. Susret regiona, Tromeč, 60 metara muškarci, Aleksa Kijanović, Boško Kijanović, Zvonimir Ivašković; Foto: Atletski savez Slovenije

Reprezentativni Tromeč Srbije, Hrvatske i Slovenije ove godine se neće održati zbog epidemiloške situacije povodom pandemije koronavirusa.

Takmičenje koje je premijeru doživelo 2020. i koje je opšte prihvaćeno od svih nažalost ove godine se neće održati.

Domaćin je trebala da bude Hrvatska odnosno dvorana u Zagrebu. Međutim kako tamo epidemiološke mere ne dozvoljavaju bavljenje sportom u zatvorenom tako je Hrvatski atletski savez bio primoran da otkaže kako ovo takmičenje tako i celokupnu sezonu tokom januara, a i februar im je još uvek neizvestan.

Domaćinstvo je preuzeo Srpski atletski savez, ali problemi oko prelaska granice je bila ne premostiva prepreka. Naime po zakonu Hrvatske svako ko dolazi iz takozvanih ’’zemalja trećeg sveta’’ odnosno zemalja koje nisu članice Evropske unije su u obavezi da ode u samoizolaciju odnosno karantin po povratku u Hrvatsku.

To je glavni razlog zbog kojeg je ovogodišnji Tromeč morao biti otkazan, prepreka koju hrvatski atletičari nikako ne bi mogli da izbegnu

Zagrebu će ostati domaćinstvo za 2022.

(Atlex.rs)