Odložena Univerzijada i U23 Mediteranske igre: Do nekih boljih dana…

Zbog pandemije koronavirusa organizatori ovogodišnje Univerzijade, kineski grad Čengdu, i U23 Mediteranskih igara, španski La Nucija, odlučili su da otkažu ova takmičenja.

Dva velika međunarodna događaja, Univerzijada i mlađe seniorske mediteranske igre neće se održati ove godine zbog pandemije COVID-19, ali organizatori se nadaju da će se naredne godine stvoriti bolji uslovi.

U23 Mediteranske igre trebale su da se održe od 5.-6. juna u španskom gradu La Nucija, dok su najbolji studenti sveta trebali da se okupe po 31. put u Kini, u Čengdu, glavnom gradu jugozapadne kineske provincije Sečuan, od 23.-28. avgusta.

Ime Svetske univerzitetske igre FISU Chengdu 2021 i njegov logotip biće zadržani, navodi se u izjavi koju su zajednički izdali Međunarodna univerzitetska sportska federacija (FISU), Federacija univerzitetskih sportova Kine (FUSC) i organizacioni odbor Chengdu 2021.

– Odluka FISU-a, FUSC-a i organizacionog odbora ima za cilj zaštitu sigurnosti i zdravlja svih uključenih ljudi, uključujući sportiste i građane. FISU, FUSC i organizacioni odbor nastaviće da promovišu pripremu i osiguravaju uspešne FISU igre – stoji u saopštenju.

(Atlex.rs)

Scroll to Top