Norme za dvoranske Balkanijade: 28 juniora nadmašilo standard za U20 BAI nakon prvog dana državnog prvenstva! (FOTO)

Balkanska federacija objavila je norme za ovogodišnje dvoranske Balkanijade za juniore i seniore koje će se održati u Sofiji 13., odnosno u Istanbulu 20. februara.

Prvo ovogodišnje takmičenje pod pokroviteljstvom Balkanske atletske federacije održaće se 13. februara u Sofiji za juniore. Kako je od pre nekoliko godina uveden standard da se na ova takmičenja ide samo ako se ima norma (uvedena praksa nakon proširenog broja članica) tako je ova organizacija objavila koji su to minimalni rezultati sa kojim reprezentacije mogu da povedu svoje atletičare.

Samo zbog koronavirusa 2020. je bila bez normi već su selekcije mogle da vode cele ekipe.

Juniori svoje državno prvenstvo imaju ovog vikenda, ali norme će moći da pojure sve do 8. februara što im ostavlja mogućnost da i na seniorskom prvenstvu Srbije dođu do svoje ”karte” i reprezentacije.

Prvog dana juniorskog prvenstva Srbije čak 28 atletičara/ki je nadmašilo ove norme, u nekim disciplinama čak i po njih troje, četvoro  što ostavlja selektoru Edinu Zukoviću mogućnost u zavisnosti od konačnog broja da li će da povede sve koji ispunjavaju uslove ili samo one najbolje.

Pored ovog broja postoji određeni broj takmičara koji su još ranije postigli rezultate boljih od zadatih normi.

U20 dvorranska Balkaniajda - norme

 

Seniori će imati ozbiljan zadatak da nadmaše ovogodišnje norme i kako je za Atlex rekao direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković u Istanbul će ići samo najbolji koji će biti pretendenti za medalju.

Praksa svih ovih godina od kada je Istanbul domaćin je da se dan nakon Balkanijade održi i miting ”Istanbul kup” međutim, ove godine ga neće biti.

Do norme, ali i do rezultata koji će ubediti selektora Edina Zukovića da mogu da konkurišu na visoki plasman, seniori će imati vremena do 15. februara.

Kako Srbija ima već 14 normi za Evropsko prvenstvo od 11 atletičara, a u kvotu bi trebala da uđe i Milica Gardašević u dalju, te Lazar Anić koji se ovih dana vraća iz Amerike kako bi nastupio na državnom prvenstvu i napao normu za šampionat ”starog kontinenata”, spisak, ali i kavalitet naše reprezentacije će biti i te kako visok u Istanbulu.

Dvorranska Balkaniajda - norme

(Atlex.rs)

Scroll to Top