Juniori u punom sastavu ”napadaju” Istanbul: Selektor Zuković saopštio spisak 31 reprezentativca (FOTO)

Selektor juniorske reprezentacije Srbije Edin Zuković, zajedno sa svojim pomoćnikom Emirom Bekrićem saopštili su spisak reprezentativaca za predstojeću Balkanijadu na kojoj će posle nekoliko godina nastupiti pun sastav.

Narednog vikenda 12. i 13. septembra u Istanbulu biće održana juniorska Balkanijada, prva na stadionu ove sezone.

Nakon uspešnog juniorskog prvenstva Srbije pre dva vikenda sastavljen je spisak za jedino reprezentativno takmičenje ovog leta koje će ponovo, zbog manjka takmičenja izazvano pandemijom koronavirusa, biti bez normi. Srpski atletski savez odlučio je da put Turske prestonice krene u punom sastavom. Tako će svi šampioni imati priliku da nose dres sa nacionalnim grbom, ukupno njih 31.

U ženskoj konkurenciji Srbija će imati 14 predstavnica dok u muškoj boje naše zemlje nosiće 17 atletičara.

Jedine discipline u kojima nećemo imati predstavnika su 3000, 5000 i 400 metara sa preponama u ženskoj konkurenciji, zbog toga je i razlika u broju devojaka u odnosu na muškarce.

Šef delegacije je selektor Edin Zuković dok je vođa puta Emir Bekrić. Treneri koji će da brinu o radu reprezentativaca su: Dragan Dukanac (ČAČ), Mirjana Stojanović(CZB), Desimir Gaić (CZB), Goran Radoja (MLZ), Ivan Đinić (SPB), Mišo Đurić (SJE) i Đerđi Vilagoš (SEN).

Takmičenje počinje u subotu u 9:45 po srpskom vremenom sa višebojcima, dok je svečano otvaranje zakazano za 14 časova po srednje evropskom vremenu i trajaće sve do 19:30.

Put Turske kreće se u četvrtak predveče iz Novoga Sada preko Beograda.

Biće obezbeđen i prenos na ovom jutjub kanala.

Juniorska Balkanijada 2020 - spisak reprezentativaca Juniorska Balkanijada 2020 - satnica

(Atlex.rs)

Scroll to Top