Ivanina dva zlata za 10 odličja Srbije na Balkanijadi: Ukupno 4. reprezentacija!

Rumunska Krajova bila je domaćin 75. Balkanijade na kojoj su srpski atletičari osvojili 10 medalja – 5 zlatnih, 3 srebrne i 2 bronzane.

Dva zlata našoj zemlji donela je Ivana Vuleta. Prvo je u troskoku zabeležila drugi skok u istoriji Srbije od 14,24 metara da bi drugogo dana u svojoj primarnoj disciplini dalju skočila 6,83 metra.

Dragana Tomašević je imala najdalji hitac u disku i 58,16 metara osvojila je još jedno zlato za Srbiju. U bacanju koplja bolje od Adriane Vilagoš nije bilo i njenog hica od 60,51 metra. Peto zlato ujedno i izjednačen u23 rekord Srbije na 200 metara zabeležio je Boško Kijanović. U trci sa izuzetno jakim vetrom u grudi od 2,2 m/s Kijanović je uspeo da kroz cilj prođe za 20,94 sekunde.

Ivana Vuleta dvostruki prvak Balkana 2022
Balkanijada 2022. – 18./19. jun, Krajova (Rumunija) – Ivavna Vuleta, zlatna medalja u skoku udalj; Foto: SAS

Srebrna odličja donela je prvo muška štafeta 4×100 metara koja je trčala još bolje nego nedelju dana ranije u Švajcarskoj i sa 39,85 sekundi se približila državnom rekordu na svega 6 stotinke. Kao i tad i na ovom takmičenju ekipu su činili Strahinja Jovančević, Boško Kijanović, Stefan Kaljuš i Aleksa Kijanović. Drugog dana srebrni su bili preponaši. Anja Lukić je istrčala novi lični rekord 13,29 sekundi i time kao drugoplasirana prošla kroz cilj, a istu poziciju zauzeo je i Luka Trgovčević sa rezultatom od tačno 14 sekundi.

Dve bronzane medalje osvojili su Milana Tirnanić na 100 metara. Nije uspela da ponovi fantastičnu trku iz Švajcarske kada se približila držanom rekordu, a u tome ju je omeo i vetar u prsa pa je trku završila za 11,70 sekundi. Još jednu medalju osvojio je Boško Kijanović koji je prvog dana na 400 metara zabeležio drugo vreme takmičenja od 45,98 sekundi.

Imali smo dobar nastup svih reprezentativaca, borili su se da ostvare svoje najbolje rezultate i plasmane, tako da sam zadovoljan nastupima i zalaganjem svih sportista. Prvenstvo Balkana je postalo izuzetno jako takmičenje sa učešćem preko 20 federacija i takmičenje je gde se mogu ostvariti dobri rezultati u jakoj konkurenciji. Stadion i kompleks oko njega je odličan, tako da je bilo lepo i izazovno takmičiti – rekao je savezni selektor Edin Zuković nakon završenog takmičenja.

https://atlex.rs/wp-content/uploads/2022/06/Balkanijadad-2022-rezultati.pdf

(Atlex.rs)

najnovije vesti

March 2023
No event found!
Load More

Edit Template