Bez Ivane na SP: Sa 13 atletičara i jednim novim licem Srbija ulazi u šampionat (FOTO)

Ostalo je još tri dana do početka dvoranskog Svetskog prvenstva, a srpska reprezentacija je zvanično ostala bez još jednog člana – Ivana Ilić morala je da otkaže svoj nastup zbog boginja.

Iako je Srbija prijavila 15 atletičara u 16 disciplina, Armin Sinančević nije uspeo da se oporavi od povrede, a samo tri dana pred početak Svetskog prvenstva Srbija je ostala bez još jednog člana. Jedna od najperspektivnijih atletičarki Ivana Ilić morala je da otkaže svoj nastup zbog boginja.

Zvanična potvrda stigla je u utorak 15. marta, a problemi su počeli još u petak 11.

– Tačno je, nažalost neću učestvovati na Svetskom prvenstvu. Sestra mi je dobila boginje pre nekih 20 dana. Čim je to krenulo ja sam se izolovala i otišla sam kod babe i dede. Nismo bile više u kontaktu i ja nisam imala nikakvih problema. Plašila sam se sve vreme da se i meni ne pojave. Došla je Balkanijada, nisam imala nikakvih problema, takmičila sam to, potom i Belgrade meeting i mislila sam da sam se izvukla međutim, u petak su počele i meni da iskaču – rekla je Ivana Ilić za Atlex.

Tako je Srbija ostala na 13 atletičara, a čast u sprintu u ženskoj konkurenciji braniće Milana Tirnanić.

Ko je novo lice?

Ono što je svima upalo u oko kod grupne fotografije je jedno novo i nepoznato lice koje se nalazi prvi sa leve strane.

Reprezentacija Srbije za dvoransko SP 2022
Reprezentacija Srbije za dvoransko SP 2022; Foto/Ilustracija: SAS

Reč je o novom fizioterapeutu Ivane Vulete i reprezentacije Srbije na ovom prvenstvu Meliku Feleru.

Melik je Francuz koji se zaljubio u Novosađanku, oženio se njome i već dve godine živi u ovom gradu. Odlično priča srpski, a u atletiku je ušao preko Darka Pešića, jednog od najboljih crnogorskih atletičara, koji mu je bio i kum na venčanju. Pored rada sa njim Melik je radio i sa brojnim teniserima, a nakon što se mesto fizioterapeuta otvorilo u timu Ivane Vulete odlaskom Dobrosava Melajca, uskočio je da pomogne i ostao je tu.

Koliko je zavoleo Srbiju govori podatak da se i krstio u jednoj našoj crkvi i promenio ime. Kršteno pravoslavno ime mu je Mateo.

 

Melik, Mateo, Feler - fizio Srbije na dvoranskom SP 22
Melik, Mateo, Feler – fizio Srbije na dvoranskom SP 22 na svojoj Srpskoj svadbi, suprugom i kumom Darkom Pešićem; Foto: Privatna arhva

Mateo će voditi brigu o 13 srpskih atletičara u narednih 5 dana, a cela ekipa okupila se u utorak 15. marta u Atletskoj dvorani gde su zadužili novu opremu i po rečima najiskusnijeg Asmira Kolašinca nikada je nije bilo više. Nakon odrađenog oficijalnog fotografisanja ekipa se smestila u hotel.

Za sada svi učesnici treniraju u Atletskoj dvorani jer se u Areni odvijaju poslednje pripreme i probe celokupne nove ”Mondo” i ”Seiko” opreme, a prvi zvanični trening tamo će se održati u četvrtak.

(Atlex.rs)

Scroll to Top