26.September.2022

Atlex

Srpska atletika

Balkanijade zvanično u septembru: Kraljevo, Istanbul i Kluž ugostiće najbolje atletičare ABAF-a!

Štafeta 4x400m državni rekorder, Balkanijada 2018

Balkanijada 2018., Stara Zagora, Bugarska, štafeta 4x400m žene, Zorana Barjaktarović, Tamara Salaški, Bojana Kaličanin, Maja Ćirić , državni rekord 4:34.64 bronzana medalja; Foto: privatna arhiva

Dok se čeka zvanično ceo novi izmenjeni kalendar Balkanske federacije za ovu sezonu, potvrđeni su datumi i domaćini balkanskih šampionata na stadionu za u18, u20 i seniore.

Čekajući potvrde o datumima Balkanijada van staze (maraton, hodanje, 10.000 metara i planinsko trčanje) i štafeta, kako bi bio objavljen zvanični izmenjen kalendar takmičenja ABAF-a za ovu sezonu, poznati su tačni datumi ove organizacije za šampionate na stadionu za mlađe juniorske, starije juniorske i seniorske reprezentacije.

Sve tri uzrasne kategorije takmičiće se sa atletičarima iz još 21 države koje su članice ABAF-a u septembru mesecu.

Prvi će to učiniti mlađi juniori (u18) koji će među prvima takmičiti na novom stadionu u Kraljevu 5. septembra.

Nedelju dana kasnije, tačnije 12. i 13., put Istanbula krenuće najbolji juniori Srbije (u20), dok će ”kruna” sezone biti 19. i 20. septembra kada će u rumunskom Kluži ”koplja ukrstiti” najbolji seniori ABAF-a.

Norme će kao i do sada postojati, a koje će biti verovatno će se znati kada se objavi i potpuni, zvanični kalendar Balkanske federacije.

(Atlex.rs)