Armin srebrni na EP: Čestitali Vučić i Udovičić! (VIDEO)

Armin Sinančević postao je vicešampion Evrope u bacanju kugle bacivši 21,39 metara čime je Srbiji doneo prvo odličje na šampionatu u Minhenu.

Fenomenalno je počelo 25. prvenstvo Evrope u atletici za Srbiju. Dobra trke Milane Tirnanić i plasman u istorijsko polufinale na 100 metara čime je postala prva srpska sprinterka koja se domogla ove runde takmičenja, potom ulazak Lazara Anića u finale skoka udalj, fenomenalna trka i maestralni finiš Boška Kijanovića na 400 metar i njegov plasman u polufinale krunisano je odličnim nastupima bacača kugle.

Nakon jutarnjih kvalifikacija u kojima je Armin Sinančević zabeležio najbolji hitac kvalifikacija od 21,82 metra, a Asmir Kolašinac bacio 19,19 metara oba naša atletičara su imala odlične nastupe i uveče u finalu.

Armin Sinančević, finale EP Minhen 2022
Evropsko prvenstvo 2022., Minhen – 15. avgust – Armin Sinančević (Srbija), vicešampionEvrope u bacanju kugle, srebro; Foto: Getty Images/ Andrej Isaković

Asmir je bacio još bolje i to je iz serije u seriju pobeđivao sebe. Počeo je sa 19.64 metara, potom je bacio 19.65 metra, a ulazak u top 8 je obezbedio hicem od  19.93 metra. U dodatne tri serije nastavio je da baca sve dalje pa je tako bacio 20.09m, potom 20.14 i na kraju 20.15 metara čime je zauzeo 8. mesto.

Armin Sinančević je finale otvorio hicem od 21,07 metara čime je izbio na prvu poziciju na kojoj je bio i nakon druge serije gde je zabeležio prestup. U trećoj baca 21,24 metara, ali Hrvat Filip Mihaljević baca 21,27 da bi u sledećoj seriji nadmašio to bacivši 21,53 metra, dok je Armin bacio 20,97. U petoj seriji Armin baca svoj najbolji hitac u finalu 21,39 metara, a u poslednjoj seriji beleži daljinu od 21,32 metra dok Mihaljević u šestoj, kada se već znalo da je postao prvak Evrope , baca fantastičnih 21,88 metara.

YouTube player

Da to nije bacio ostao bi žal jer bi Arminov hitac iz kvalifikacija bio najbolji na šampionatu, ovako Filip Mihaljević zasluženo postaje najbolji bacač kugle u Evropi, Armin Sinančević osvaja istorijsko srebro, prvo odličje u njegovoj karijeri na velikom takmičenju.

– Presrećan sam zbog ove srebrne medalje, dan je krenuo jako dobro. Večeras u finalu se vodila prava borba u bacanju kugle, dali smo sve od sebe da ovoj divnoj publici prikažemo najbolje bacače kugle u Evropi i mislim da smo i uspeli u tome – rekao je novi vicešampion Evrope, Armin Sinančević.

YouTube player

Čestitke su vrlo brzo stigle iz vrha države Srbije.

Predsednik Aleksandar Vučić je istakao da je ponosan što Srbija ima takve pojedince i poželeo mu da se na Svetskom prvenstvu sledeće godine okiti zlatom.

Sve čestitke našem Arminu Sinančeviću na osvojenom evropskom srebru! Srbija je ponosna na ovaj izvanredni uspeh! Bravo, Armine, a na svetskom prvenstvu neka bude zlato – napisao je Vučić na društvenim mrežama.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić se takođe zahvalio Aarminu na istorijskom uspehu.

– EVROPSKI VICEŠAMPION JE NAŠ ARMIN SINANČEVIĆ! Svaka čast, Armine, na pokazanoj istrajnosti, posvećenosti i hrabrosti. I ovim nastupom si pokazao da si među najboljima u Evropi, i da uvek možemo računati na tvoje silne hice da obraduju celu našu Srbiju! Čestitke tebi, tvom stručnom štabu i Srpskom atletskom savezu! – stoji u čestitki ministra Udovičića.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

September 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs