Adriana ponovo prvakinja Evrope: Vilagoš i Vučenovićeva osvojile medalje na bacačkom kupu (VIDEO)

Bacački kup Evrope održan je u portugalskoj Leiriji gde je nastupilo tri srpska atletičara, a osvojena je jedna zlatna, jedna bronza medadlja i jedno četvrto mesto.

Prošle godine zbog korone pomereno za Split, ove održano po planu u Leiriji 12. i 13. marta. Bacački kup Evrope okupio je brojne šampione u bacanju kugle, diska, kladiva i koplja. Među njima bilo je i troje Srba i svi su takmičili u bacanju koplja. Marija Vučenović i Vedran Samac borave već određeno vreme tamo na pripremama sa trenerom Feđom Kamasijem, a na takmičenju im se pridružila Adriana Vilagoš koja je došla sa majkom/trenerom Đerđe i selektorom Edinom Zukovićem.

Najmlađa od njih Adriana odbranila je zlatnu medalju od prošle godine u konkurenciji do 23 godine bacivši koplje 60,72 metara što je za više od dva metra dalje od drugoplasirane.

YouTube player

U seniorskoj konkurenciji Marija Vučenović je bacila 57,26 metara što joj je donelo bronzanu medalju. Za srebro joj je bio neophodan hitac od  57,.64 metara dok je šampionka Muze Lina iz Letonije bacila 58,12 metara.

YouTube player

Vedran Samac nije imao sreće da se i on domogne medalje. Zauzeo je četvrto mesto bacivši 77,77 metara, a za bronzu mu je bilo potrebno da baci preko 78,19 metara.

Sve rezultate možete pogledati ovde.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

December 2023
No event found!
Load More
Edit Template
album-art

Folijaš, 2022

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs