Ovo je razlog zašto je Ivana bila nezadovoljna pobedničkim skokom u finalu SP: Rekord svetskih prvenstava bio je ugrožen!

Ivana Vuleta pobedila je na Svetskom prvenstvu u skoku udalj i tako donela prvo zlato Srbiji na svetskim šampionatima, ali je i pored odličnog pobedničkog skoka od 7,14 metara bila vidno nezadovoljna njima, a mi vam otkivamo i zašto.

Daljina od 7,14 metara je najdalje što je jedna daljašica skočila ove godine. Taj pobednički skok spada i u jedan od najboljih skokova svih vremena na otvorenom, ali i pored svega toga, i što je to novi rekord Srbije, Ivana je bila nezadovoljna, sa razlogom.

Iako kako kažu i ona i njen trener Goran Obradović tehnički sve savršeno radila, u tom skoku je ipak jedan detalj presudio da ovaj skok ne bude i jedan od najboljih u istoriji skoka u dalj i možda čak i novi rekord šampionata koji iznosi 7,36 metara.

Da dobro ste pročitali, Ivana je po analizi Atlex-a, ima skok od čak nešto malo više od 7,36 metara, da desna noga nije zaostala.

Skok Ivane u finalu SP na 7.37m
Svetsko prvenstvo 2023., Budimpešta – 20. avgust – Ivana Vuleta, finale skoka udalj, pobednički skok od 7,14m koji je mogao lako da budde i 7,37m; printscrean: YouTube/Atlex

To je nova svetska šampionka odmah videla i zato je onako ljutito reagovala jer je znala da je uspela da izvuče i tu nogu da bi ovo bio jedan od najboljih skokova u istoriji ove discipline.

Desna noga je ostavila poslednji trag na 7,14 metara. Kada smo povukli paralelu sa linijom svetskog rekorda koji iznosi 7,52 metra, i povukli je na poslednji trag leve noge, odnosno izuzimajući tu desnu nogu, došli smo do linije koja je malo preko marke koja označava rekord Svetskih prvenstva od 7,36 metara, što u našoj slobodnoj proceni govori da bi taj skok bio na 7,37 metara.

Vuleta je delovala nikad spremnije, nikad brže i nikad odlučnija da pokaže svima ko je najbolji na svetu. Zadatak je ispunjen, zabeležen je fantastičan skok, ali ostaje mali žal što taj fantastični nije postao istorijski na globalnom nivou.

(Atlex.rs)

Scroll to Top