28.September.2022

Atlex

Srpska atletika

Partizan 1945 dobija internacionalno pojačanje za sledeću sezonu! (FOTO) (VIDEO)

Iz kluba stigle potvrde da će klub sledeće godine biti još brži

Farzaneh Fasihi, nova atletičarka Partizana 1945

Atletski klub Partizandoveo je novu sprinterku, Iranku Farzaneh Fasihi

Pomalo čudna vest se pojavila tokom utorka u iranskim medijima u kojoj se navodi da će se jedna od njihovih najboljih atletičarki preseliti u Beograd.

Reč je o sprinterki Farzaneh Fasihi rođenoj trećeg januara 1993. godine koja bi trebalo karijeru da nastavi u Partizanu 1945.

Najbolji rezultat ima na 60 metara 7,35 sekundi, što je i nacionalni rekord Irana. Međutim to je bilo pre tri godine. Ove nije trčala dvoranu, ali je prošle u tri trke uspela da istrči 7,44s.Na 100 metara je najbrže trčala 2018. 11,78s, dok je iste godine zabeležila i lični na 200 – 23,96 sekundi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Farzaneh Fasihi (@farzanehfasihi1) on

Da se ne radi o lažnoj vesti iranskih kolega potvrdili su nam ljudi iz kluba. – Ako dobije vizu dolazi u Partizan 1945 – kratko nam je rekal Aleksandra Gligić.

U Iranku je bila obavezna da trči sa zarom preko glave, ali i sa dugim rukavima i nogavicama kako nalažu šerijatski zakoni u njenoj domovini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Farzaneh Fasihi (@farzanehfasihi1) on

Prelazni rok u atletici u Srbiji je u Novembru, sastoji se od nekoliko delova, a onaj glavni gde atletičari treba da promene klub traje tri dana.

(Atlex.rs)