Zemunska Mladost proslavila 65. rođendan: Monografija kluba puna trofeja (FOTO)

Jedan od najstarijih atletskih klubova u Srbiji je zemunska Mladost koja je ovog vikenda proslavila 65. rođendan, a tim povodom objavljena je nova monografija kluba.

Svečanost je održana sedmog decembra u Domu vazduhoplovstva u Zemunu gde se okupio veliki broj  prijatelja kluba ali i bivših i sadašnjih atletičara.

Jedan deo trofeja iz bogate istorije kluba bio je predstavljen posetiocima, a prisutnima su se obraćali izmeđuostalih i Slobodan Popović jedan od najuspešnijih članova Mladosti u istoriji kluba, potom Miroslav Novaković nekadašnji državni rekorder, a sada predsednik kluba, Sanja Gligić generalni sekretar ASB-a, predstavnici opštine, ali i sami autori monografije dr Višeslav Krsmanović i njegova ćerka dr Sanja Krsmanović Veličković.

Monografija 65 godina AK Mladost Zemun
Oboležavanje 65. godišnjice atletskog kluba Mladost iz Zemuna, monografija dr Višeslav Krsmanović; Foto: Atlex

U publici je bilo mnogo šampiona poput Dejan Jovković nekadašnjeg član kluba i člana čuvene ”bele štafete”, Dijana Ištvanović jedne od najbržih žena svih vremena u Jugoslaviji…

Pored nove monografije prikazana je i ona koja je napravljena za 40. godišnjicu.

Dugu i uspešnu tradiciju zemunska Mladost i danas nastavlja da stvara zahvaljujući treneru Goranu Radoji koji u svojim redovima ima mlade šampione kao što su Dimitrije Novaković, Tomislav Isailović, Marko Vlahović, Nemanja Dostanić, Zorana Rokavec…

Sve fotografije

(Atlex.rs)

najnovije vesti

March 2023
No event found!
Load More

Edit Template