Vilagoš najbolji mladi sportista Srbije!

Olimpijski komitet Srbije proglasio je najbolje sportiste i timove u 2021. a najbolji mladi sportista je atletičarka Adriana Vilagoš.

Tradicionalno po 28. put OKS je priredio svečanost u nedelju 26. decembra u Domu Narodne skupštine Srbije na kojem je dodelio nagrade najboljim sportistima za godinu na izmaku.

Atletika je dobila svog laureata – Adriana Vilagoš proglašena je za najboljeg mladog sportistu Srbije. Posebnu težinu ima ova nagrada koja od ove godine nosi ime po prerano preminuloj Bobani Momčilović Veličković, reprezentativki u sportskom streljaštvu koja je preminula nakon komplikacija na porođaju. Nagradu je primila od Žarka Zečevića potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Ona je pobedila u konkurenciji vaterpolista Marka Radulovića i Vladimira Mišovića, plivačice Nine Stanisavljević, strelca Marka Ivanovića i tekvondiste Stefana Takova.

Ovo je bila sjajna godina za Adrianu. U Najrobiju je postala juniorska šampion sveta, a u istoj konkurenciji u Talinu vicešampionka Evrope. Postala je i svetska rekorderka za atletičarke do 18 godina, a njeno koplje letelo je 70,10 metara. Rezultatom od 61,46 metara oborila je U20 državni rekord, da bi na Mitingu u Zagrebu pomerila granicu i sa 62,36 metara postavila juniorska rekord Evrope. Kruna sezone bila je nagrada za drugu najbolju mladu sportiskinju u Evropi.

Adriana Vilagos i Zarko Zecevic
Godišnje nagrade za najbolje sportiste Olimpijskog komiteta Srbije za 2021 – Adriana Vlagoš najbolji mladi sportista Srbije sa Žarkom Zečevićem potpredsednikom OKS; Foto: OKS

Najbolja sportiskinja je jedina olimpijska šampionka u karateu Jovana Preković dok je u muškoj konkurenciji priznanje dobio, sad već bivši vaterpolo reprezentativac, Filip Filipović. Za najuspešniju ekipu proglašene su ženska odbojkaška i muška vaterpolo reprezentacija Srbije.

Prestižno priznanje za najuspešnijeg trenera Srbije po treći put poneo Dragan Gale Jović tekvondo trener Milice Mandić i Tijane Bogdanović.  Priznanje “Olimpijsko srce – general Svetomir Đukić” za doprinos olimpizmu i jačanju olimpijskog pokreta ove godine dodeljeno je prof. dr Draganu Gagi Radovanoviću.

Laureati OKS 2021
Najbolji sportisti 2021, Olimpijski komitet Srbije, Adriana Vilagoš; Foto: OKS

(Atlex.rs)

Scroll to Top