Vilagoš druga najbolja mlada sportiskinja Evrope 2021.!

Evropski olimpijski komitet birao je najbolje sportiste u 2021. ”starog kontinenta”, a za titulu najbolje mlade borila se Adriana Vilagoš koja je na kraju zauzela fantastično drugo mesto.

U Slovačkom gradu Šamorin, u četvrtak 25. novembra održana je ceremonija Evropskog olimpijskog komiteta na kojoj su birani najbolji sportisti Evrope. Pored srpski atletičarke za ovo priznanje borile su se još četiri devojke koje su ušle u najuži krug:  Skaj Braun (skejtbording) iz Velike Britanije, Adrijana Ćerezo Iglesias (tekvondo) iz Španije, Viktorija Listunova (sportska gimnastika) iz Rusije i David Popovići (plivanje) iz Rumunije, a pobedu je odnela rumunska plivačica David Popovič.

Ona je osvojila najviše glasova predstavnika svih evropskih olimpijskih komiteta koji su se nalazili na EOK seminaru i tako je ponela titulu ”Pjotr Nurovski” nagrade koja je ustanovljena 2010. godine.

Adriana Vilagoš, Balkanijada 2021
Balkanijada 2021., Smederevo, Smederevska tvrđava – 26./27. jul, Adriana Vilagoš, bacanje koplja; Foto: Atlex

Adriana je prilikom svog predstavljanja održala veoma inspirativan govor, a nagradu je dobila iz ruku nekadašnjeg bacača diska, osvajač zlatne i bronzane medalje sa Olimpijskih igara i višestrukog osvajača medalja sa svetskih i evropskih prvenstava Gerda Kantera. Slavni atletičar danas obavlja funkciju predsednika Sportske komisije EOK-a.

– Velika mi je čast i ogromno zadovoljstvo što sam od strane svog nacionalnog olimpijskog komiteta kandidovana za ovu prestižnu nagradu. Zahvalna sam što imam priliku da stojim pred vama i da vam se obratim. Smatram da su svi finalisti napravili izuzetne rezultate i ja im iskreno čestitam na predanom radu. Dragi finalisti, što se mene tiče, bez obzira ko večeras osvoji prvo mesto, mi smo svi pobednici. Ja sam jedan od svojih snova već ostvarila, ali nastavljam da sanjam dalje i verujem da ću jednog dana osvojiti olimpijsku medalju. Zahvaljujem svima na podršci i želim svima mnogo sreće.

Adriana Vilagos , druga najbolja mlada sportiskinja evrope 2021
Adriana Vilagoš – druga najbolja mlada sportiskinja Evrope, nagrada ”Pjotr Nurovski” koju dodeljuje Evropski olimpijksi komitet – 25. novembar, Samorin (Slovačka); Foto: OKS

(Atlex.rs)

Scroll to Top