Veliko priznanje za Serbian open: Promena imena za još jače takmičenje!

Nakon šest održanih ”Serbian open indoor meeting-a” ovo međunarodno takmičenje koje se organizuje u Atletskoj dvorani u Beogradu od naredne godine će se zvati ”Belgrade indoor meeting” i unapređeno je u srebrni status Svetske atletike.

”Beograd miting” kako će se, jedini međunarodni miting u Srbiji, zvati od 2022. dobilo je veliko priznanje jer je unapređeno u drugi rang najkvalitetnijih dvoranskih takmičenja na svetu.

Prošle godine Serbian open bio je u trećoj kategoriji takozvanoj bronzanoj, ali sledeće će se naći srebrnoj grupi što je pokazatelj kvalitetnog rada do sad, ali i garant još jačoj konkurenciji u svim disciplinama.

Mnoga svetska ima su učestvovale u beogradskoj atletskooj dvorani od Ivane Španović, Darije Klišine, Đanmarka Tamberija pa sve do Armanda Duplantisa prošle godine, a nema sumnje da će ih od sada biti još više.

Mondo Duplantis, Beograd 2021, Serbian open
6. Serbian Open indoor meeting 2021. – 24. februar, Mondo Duplantis (Švedska), skok sa motkom, 6,10m WL; Foto: Atlex

Kako bi napravili do sad neviđeni spektakl čelnici Srpskog atletksog saveza će ovogodišnje izdanje organizovati svega 10 dana pre Svetskog prvenstva i to u istoj dvorani.

To znači da će Belgrade meeting biti održan 7. marta u Štark areni. To će ujedno biti poslednji datum za ispunjenje normi pa se tako očekuje veliki broj atletičara iz celog sveta kako onih koji će pokušati da u uhvate ”poslednji voz” za SP, tako i onih koji će doći da isprobaju dvoranu pred najbitnijeg dvoranskog takmičenja u sezoni.

Od disciplina Svetskoj atletici SAS je prijavio u muškoj konkurenciji trke na 60, 400, 1500 i 60 metara sa preponama, bacanje kugle te skok udalj i skok motkom dok će devojke takmičiti na 60, 400, 800, 60 metara sa preponama  te skokovima uvis i udalj.

Silver metings ove godine će brojati čak 31 miting počevši od 22. januara u Parizu dok će beogradski biti poslednji. Spisak i kalendar možete pogledati ovde.

(Atlex.rs)

Scroll to Top