U Areni napadam svetski rekord: Ivana najavljuje još veći spektakl nego 2017.!

Ostalo je tačno mesec dana do velikog finala skoka udalj za žene na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Beogradu, a Ivana Vuleta najavljuje napad na svetski rekord!

Za razliku od prethodnih velikih takmičenja Svetsko prvenstvo u Beogradu neće imati kvalifikacije u tehničkim disciplinama pa će tkao 16 daljašica koje izbore učešće takmičiti 20. marta od 17:30. S obzirom da ih ima dosta takmičenje će trajati duže od uobičajenog, ali će se nakon tri serije situacija ”razbistriti” i imaćemo 8 najboljih koje će imati još tri skoka.

Ivana Vuleta je 2021. završila kao najbolja na svetskoj rang listi. Iako joj je za malo izmakla zlatna Olimpijska medalja, uspela je nakon toga da pokaže svu svoju snagu i dominantno je osvojila Dijamantsku ligu.

Ivana Vuleta, dvoransko prvenstvo Srbije 2022
Dvoransko Prvenstvo Srbije 2022. – 05. februar, Ivana Vuleta (Vojvodina), skok udalj; Foto: Atlex

U Štark Areni na Svetskom prvenstvu očekuje novi spektakl nalik onom 2017., pa i veći, ali i da nadmaši ne samo taj skok od 7,24 metara nego i onaj Hajke Dreksler od 7,37 metara što je svetski rekord.

– Prvenstvo Evrope 2017. bio je pravi spektakl, moje najbolje takmičenje u dvorani u dosadašnjoj karijeri. Veoma sam radoznala da iskusim još jedno tako veliko, pa još veće nadmetanje u Areni posle pet godina. Priželjkujem da na tom prvenstvu stavim potpis pod moj rad dug 24 godine obaranjem svetskog rekorda u dvorani od 7,37 metara –  rekla je Ivana za Sportski Žurnal.

Ona brani svetsko zlato osvojeno 2018. u Birmingemu sa skočenih 6,96 metara što je bio najbolji skok na svetu te sezone.

Ivana Španović i Goran Obradović sa zlatom, EP 2017
Dvoransko prvenstvo Evrope 2017. – 5. mart, Ivana Španović i Goran Obradović sa zlatnom medaljom; Foto: Atlex

Vuleta ističe da je ono što je inspiriše su rekordi i obaranje istih, pogotovo onih za koje se smatra da su nedostižni, i upravu tu crpi motivaciju kroz ceo pripremni period za Svetsko prvenstvo.

Volim rekorde, pogotovo one za koje se misli da su apsolutno nedostižni. Svoju skakačku stabilnost i nivo podižem i potvrđujem iz sezone u sezonu, što mi daje dovoljno slobode da se u svakom novom pripremnom periodu fokusiram više na neki novi segment koji će doprineti boljoj tehnici tokom skoka.

Ivana će do Svetskog prvenstva takmičiti još na Belgrade meeting-u koje je na programu 7. marta takođe u Štark areni.

(Atlex.rs)

Scroll to Top