Trodnevna žalost u Srbiji: Otkazuju se planirana takmičenja za vikend

Zbog stravičnog događaja u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu gde je učenik usmrtio 8 svojih drugara i čoveka iz obezbeđenja, a još 7 njih povredio hicima iz vatrenog oružja, Vlada republika Srbije donela je odluku o trodnevnoj žalosti na celoj teritoriji Srbije počevši od petka 5. maja.

Ovog vikenda trebala je da počne letnja atletska sezona međutim, takmičenja će morati da budu pomerena zbog uvođena dana žalosti od tri dana u periodu od petka 5. maja do nedelje 7. maja.

U tom periodu po kalendaru trebalo je da se održi pet takmičenja, tri u organizaciji Atletskog saveza Beograda, jedno Srpskog atletskog saveza i jedan klupski miting u centralnoj Srbiji.

Subota 6. maja trebao je da počne takmičenjem atletskih škola B i C nakon čega bi na borilišta došli juniori. Istog dana u Kraljevu je trebalo da se održi još jedno takmičenje za atletske škole centralne Srbije u organizaciji AK Karanovac.

Narednog dana ASB je na programu trebalo da ima takmičenje atletskih škola A i pionira, dok je u organizaciji SAS-a trebalo da se održi prvenstvo države na 10 kilometara na putu.

Očekuje se da će se ASB i ASS i zvanično oglasiti povodom novonastale situacije.

Podsetimo, strašna tragedija dogodila se u ranim jutarnjim časovima u OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru gde je učenik sedmog razreda te škola ušao u školu sa pištoljem, usmrtio čuvara, dvoje dežurnih učenika i još nekoliko nedužne dece, potom ušao na čas istorije ranio nastavnicu i još nekoliko drugara iz svog razreda.

Poslednja vest, koju su saopštili pripadnici policije, glasi da je počinitelj mesec dana planirao ovaj napad i da je plan napada koji je pronađen u njegovoj sobi izgledao kao mapa iz neke video igre.

(Atlex.rs)

Scroll to Top