Trgovčević ispunio normu za EP: Rekordnih 10 Srba za sad u Torunju! (VIDEO)

Srbija će na dvoransko prvenstvu Evrope u poljskom Torunju imati rekordan broj učesnika čak njih 10 sa neverovatnih 13 normi, a poslednju u nizu ostvario je Luka Trgovčević na 60 metara sa preponama.

Prva trka u sezoni i odmah ispunjena norma za prvenstvo Evrope koje će Luki Trgovčeviću bite druge zaredom u karijeri.

Na mitingu ”Nacionalni miting Ankona” u istoimenom gradu najbolji srpski preponaš je pokazao da je odlično trenirao tokom jeseni i zime. U kvalifikacionoj trci imao je problem zbog udaranja u treću preponu pa je kroz cilj prošao za 8,02 sekunde, ali je znao da je to daleko sporije od onoga što može.

Cilj je bila norma za EP koja iznosi 7,88 sekundi i Luka je u tome uspeo već u drugoj trci u sezoni na prvom takmičenju. U finalu je zabeležio drugi rezultat karijere 7,85 sekundi, ali je uspeo da ”kupi” sebi vizu za Torunj.

Ovaj rezultat slabiji je za savega jednu stotinku od njegovog ličnog rekorda, ali nema sumnje da će atletičar BAK-a ”debelo” spustiti rezultata ove godine.

Bolji od Srpskog preponaša bio je samo italijanski šampion u ovoj disciplini Lorenco Perini koji je kroz cilj prošao za 7,80 sekundi.

Zanimljivo je da je u ovoj trci pored Luke takmičio još jedan atletičar sa srpskim korenima Loris Manojlović koji je rođen u Italiji, a otac mu je Srbin. Momak rođen 1998. godine finalnu trku je istrčao za 8.45 sekundi.

YouTube player

Ovo je tek prvo takmičenje tako da verujem da ću biti još brži. Neke stvari mogu još bolje uraditi kao na primer start koji mi je bio odličan u kvalifikacijama, ali nešto slabiji u finalu – rekao je Trgovčević za Atlex nakon trke.

Neće mnogo trka imati do prvenstva Evrope, ali neće zaobići Beograd na putu do Torunja.

– Sledeće takmičenje će mi biti državno prvenstvo Srbije u Beogradu 6. februara, potom Balkanijada u Istanbulu i poslednje takmičenje pred Evropsko prvenstvo biće mi Serbian open – najavio je Luka za Atlex.

Ovo je čak 13. norma za Srbiju za dvoransko prvenstvo Evrope u Torunju koje je na programu od 5.-7. marta, a koje je ostvarilo 10 atletičara: Ivana Španović (skok udalj), Asmir Kolašinac i Armin Sinančević (bacanje kugle), Elzan Bibić (1500 i 3000 metara), Anja Lukić i Luka Trgovčević (60 metara prepone), Aleksa Kijanović (60 metara), Boško Kijanović (60 i 400 metara), Milana Tirnanić (60 metara) i Strahinja Jovančević (skok udalj i 60 metara). Sem Alekse Kijanovića njegov mlađi brat Boško kao i Strahinja Jovančević verovatno neće trčati 60 metara, a blizu norme je Maja Ćirić na 400 metara dok se očekuje da će Milica Gardašević i Lazar Anić uspeti da uđu u kvotu atletičara koji će skakati udalj iako ne obezbede direktnu normu.

Celo takmičenje možete pogleddati ovde, a sve rezultate ovde.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

December 2023
No event found!
Load More
Edit Template
album-art

Folijaš, 2022

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs