Topićeva i Amidžićeva nove državne rekorderke: Postavljeni novi standardi u pionirskom uzrastu! (REZULTATI Kupa)

Drugi dan juniorskog Kupa Beograda obeležile su Angelina Topić koja je oborila državni rekord za starije pionire u skoku uvis i Mina Amidžić koja je čak  četiri puta kladivo bacila dalje od dosadašnjeg mlađe pionirskog rekorda Srbije.

Pre mesec dana Angelina Topić započela je letnju sezonu skokom uvis od 179 centimetara čime je izjednačila pionirski rekord Srbije. da bi u nedelju, petog jula, na Kupu Beograda uspela da preskoči i taj jedan centimetar i dođe do zvanja najbolje pionirke Srbije svih vremena.

Preskočivši letvicu na 180 centimetara Angelina je preskočila i Tamaru Malešev koja je 39 godina držala pionirski rekord sa 179 centimetara. Tako atletičarka Top Džampa nije dozvolila da uspeh iz 1981. dogodine proslavi 40 godina već je započela novu istoriju od 2020. koja će se sigurno još pomerati sve dok naredne godine ne postane mlađa juniorka.

Angelina Topić, skok uvis
Pionirsko prvenstvo Srbije u dovrani 2020. – 1. mart, Angelina Topić, skok uvis, AK Top Džamp; Foto: Atlex

Iako je vk miting prevashodno namenjen seniorima, na njemu su mogili a učestvuju svi koji nisu juniori ili stariji pioniri koji su imali pravo nastupa na Kupu. Tako je vk nastupila i mlada Mina Amidžić, mlađa pionirka BAK-a u bacanju kladiva.

Od šest hitaca koliko je imala, Mina je čak četiri puta bacila više od važeći rekord. Najdalji hitac leteo je do 45,52 metra, a pored njega imala je još hitce od 42,72 metara, 43,94 metara i 45,14 metara koji su bili duži od dosadašnjeg rekorda Srbije za mlađe pionirke.

Mina Amidžić, bacanje kladiva
Zimski bacački Kup za pionire 2020. – 14. mart, Mina Amidžić, bacanje kladiva, BAK; Foto: Atlex

Anja Lukić i Boško Kijanović odlični na VK mitingu

U sklopu Atletskog mitinga van konkurencije, drugog dana održane su discipline 200 metara u obe konkurencije kao i bacanje koplja za muškarce i kladiva za devojke.

Na 200 metara kod žene priređeno je malo iznenađenje jer je preponašica Anja Lukić pobedila favorizovanu Milanu Tirnanić. Do pobede je došla uz novi lični rekord – 24,60 sekundi, dok je Milana kroz cilj prošla za 24,82 sekunde.

Nakon rekorda na 100 metara, Bošku Kijanoviću nedostajalo je svega dve stotinke da isti uspeh ponovi i na 200 metara. Odneo je ubedljivu pobedu sa 21,37 sekundom, samo jednom stotinkom slabije od ličnog rekorda koji je istrčao prošle godine.

Kup Beograda za JUNIORE - rezultati (nezvanični) Atletski miting ASB - rezultati

(Atlex.rs)

Scroll to Top