Svetla budućnost srpskog ženskog visa: Čak tri devojčice od 14 i 15 godina preskočile 170 (VIDEO)

Dugo je Srbija čekala rezultate u ženskom visu, a sudeći po viđenom na memorijalu ”Mika Švraka” budućnost u ovoj disciplini je i više nego svetla jer su devojčice od 14 i 15 godina počele da preskaču fantastične visine od 170 centimetara.

Prošlo je više od 25 godina kada je Tamara Malešev postavila seniorski i juniorski državni rekord u dvorani preskočivši 1,92 metra. Krajem prošlog veka Srbija je imala dobre skakačice uvis, ali sa početkom ovog medalje na seniorskim šampionatima države znale su da se dele i za visine ispod 170 centimetara.

Novi talas je na vidiku, a njega predvode devojčice rođenje 2004. i 2005. godine.

Aleksandrija Mitrović, skok uvis
Memorijal Mihajlo Mika Švraka 2019 – skok uvis, Aleksandrija Mitrović, AK Novi Beograd; Foto: Atlex

Na četvrtom memorijalu ”Mihajlo Mika Švraka” viđena je ne samo odlična borba tri devojčice nego su too činile na respektabilnim visinama.

Kada se zna da su Angelina Topić (rođena 2005. godine), Zorana Rokavec (rođena 2004.) i Aleksandrija Mitrović (rođena 2004.) skakale preko 170 centimetara, poredak na kraju je manje bitan jer su one budućnost srpske atletike i devojke koje će se tek takmičiti jedna protiv druge na još većim visinama.

U fantastičnoj borbi, prevashodno sa visinama, a tak onda sa protivnicama, pobedu je odnela članica zemunske Mladosti Zorana Rokavec sa preskočenih 1,74 metara. Ona je tu visinu preskočila iz drugog pokušaja, a njen trener Goran Radoja nije želeo više da skače kako se ne bi zamarala jer je sezona tek počela.

Angelina Topić i Aleksandrija Mitroivć preskočile su 1,71 metar, ali zbog manjeg broja pokušaja drugo mesto je na kraju osvojila godinu dana starija članica Novog Beograda Aleksandrija. Ćerka Dragutina i Biljane Topić  i članica Top Jump-a Angelina visinu od 171 centimetar uspela je da preskoči iz trećeg pokušaja dok je Aleksandriji to pošlo za rukom iz drugog.

Treba napomenuti da su ovo lični rekordi za sve tri devojke. I dok je Angelina podigla lestvicu za pet, a Zorana za sedam centimetra, Aleksandrija je to učinila za neverovatnih 12 centimetara.

(Atlex.rs)

Scroll to Top