Suspendovana takmičenja na 3 nedelje: Samo jedno je ”preživelo” nove mere protiv suzbijanja COVID-19! (SATNICA) (STARTNE LSITE)

Zbog ponovnog širenja koronavirusa i uvođenja novih mera protiv njenog širenja čelnici Srpskog atletskog saveza rešili su da sva svoja takmičenja suspenduju na naredne 3 nedelje!

Vlada republika Srbije donela je drugog jula nove mere protiv širenja COVID-19 koje izmeđuostalih podrazumevaju zabranu okupljanja više od 500 ljudi na otvorenom.

Nakon novonastalih promena atletski savezi Vojvodine i centralne Srbije saopštili su da nisu u mogućnosti da organizuju Kup takmičenja za juniore.

Nakon ovih odluka SAS je odlučio da odloži i finale koje je trebalo da se održi 18. i 19. jula u Kruševcu, a o nastavku takmičenja odlučivaće se u skladu sa savetima kriznog štapa.

Jedino takmičenje koje će se u ovom periodu održati je Kup Beograda za juniore 4. i 5. jula u organizaciji Atletskog saveza Beograda.

Kako bi ipak bilo održano makar neko takmičenje ASB je rešio da ne otkaže svoje. Ono će nositi naziv Kup Beograda, ali će se naknadno doneti odluka da li će biti kvalifikaciono za finale, ili će morati da se organizuje još jednom – u isto vreme sa ostala dva.

Zbog novih mera ASB nije u mogućnosti da primi atletičare izvan Beograda jer bi brojka premašila 500 ljudi. Kako se atletski stadion nalazi u sklopu vojnog objekta mere su još rigoroznije i svako kršenje njih dovelo bi u pitanje dalju saradnju saveza i vojske.

Zbog toga na ovom takmičenju neće biti dozvoljen pristup publici. Roditelji neće moći da uđu, a ulaz će biti omogućen isključivo atletičarima, minimalnom broju službenih lica/sudija i svaki klub će moći da ima najviše po dva trenera. Takođe svi će morati da nose maske sve vreme boravka na stadion izuzev atletičara za vreme zagrevanja i samog takmičenja.

Takmičenje će oba dana početi u 15 časova, a vk trke biće organizovane kao nekada – vk disciplina odmah nakon discipline u konkurenciji (u satnici označeno kao +1/2…).

Kup Beograda za JUNIORE - satnica

*startne liste za VK nalaze se na kraju
Kup Beograda za JUNIORE + VK - startne liste

Otkazan i Serbia Marathon

Serbian Marathon, koji je prošle godine nosio ime po glavnom sponzoru ”Comtrade”, otkazan je zbog novog povećanja broja zaraženih od koronavirusa.

Termin drugog izdanja bio je 15. novembar, ali organizatori (Srpski atletski savez) odlučio je, kako stoji u obrazloženju, da sledi put drugih odgovornih maratona među kojima su njujorški, berlinski i bostonski.

(Atlex.rs)

Scroll to Top