Stadioni su ponovo otvoreni: Novo ublažavanje mera vraćaju sportiste na treninge!

Po novim merama vlade Republike Srbije za ublažavanje prevencija protiv širenja pandemije koronavirusa svi sportski objekti na otvorenom i parkovi se otvaraju od utorka 28. aprila!

Nakon 43 dana sportski objekti na otvorenom i parkovi su ponovo otvoreni! Tog 15. marta počelo je vanredno stanje i sve je bilo stalo, svi sportski objekti, prodavnice, šoping centri, škole… ništa nije radilo.

Mesec i po dana kasnije mere zaštite protiv širenja koronavirusa postepeno su počele da popuštaju, a ono što je objavljeno na redovnoj konferenciji doktora u utorak 28. aprila po prvi put se odnosi i na profesionalne sportiste – objekti na otvorenim se otvaraju od danas! Pripreme za novu sezonu mogu da počnu!

– Treninzi na otvorenom se dozvoljavaju sa potpunim korišćenjem svih preporuka koje je krizni štab utvrdio i tako se obezbeđuje da svi sportovi na otvorenom mogu da se upražnjavaju – rekao je dr. Branislav Tiodorović.

On je takođe dodao da se još traži rešenje za sportove koji se odvijaju u zatvorenom prostoru, ali da će se uskoro i to rešiti i da će se i ti sportisti uskoro vratiti svojim treninzima.

Nakon što su se teretane i fitnes centri otvorili u ponedeljak 27. Aprila, samo dan kasnije dozvoljeno je i profesionalnim sportistima da se vrate svojim redovnim aktivnostima i svojim poslovima.

Kako doći do treninga?

Po novim merama Vlade Javni gradski prevoz ponovo će početi da funkcioniše od 4. maja u Novom Sadu i Kragujevcu, odnosno od 8. u Beogradu i Nišu, ali u autobusima neće biti klime.

Takođe se od narednog ponedeljka omogućava železnički i drumski međugradski saobraćaj uz striktno poštovanje mera zaštite.

Ostalo ublažavanje mera po datumima

* Od 4. maja ponovo rade svi kafići i restorani. U baštama je obavezna socijalna distanca i maske, a u zatvorenom moraju se poštovati sve poznate preporuke.

* Od 8. maja počinju sa radom tržni centri uz veliku dozu opreza i davaoca i korisnika usluga

* Od 11. maja počinju da rade vrtići i produženi boravak u školama za decu do 12 godina, koja nemaju gde, a po zakonu ne mogu da ostanu sama, biće organizovan dnevni boravak

* Od 18. maja počinje avio prevoz prema preporukama i evropskih i svetskih agencija.

(Atlex.rs)

Scroll to Top