Srbin na čelu ABAF-a: Malta novi član, tri nove države gosti kongresa održanog u Beogradu (FOTO)

Dobromirov Karamarinov je otišao na čelo Evropske atletike, a funkciju predsednika Balkanske federacije do 2023. vršiće direktor Srpskog atletskog saveza Slobodan Branković zajedno sa predsednikom Turske federacije Fatih Sintimar.

Godišnji Balkanski kongres održao se ove godine u Beogradu u hotelu “Crowne Plaza” 25. i 26. novembra i donete su dve važne novine. Prvo je prvog dana Malta postala 22. država ABAF-a, da bi se drugog dana izabrali kopredsednici federacije.

Kongresu je prisustvovao predsednik Svetske atletike lord Sebastijan Kou kao i predsednik Evropske atletike Dobromir Karamarinov koji je izabran za počasnog predsednika. Pored zvaničnika svih 22 članice ABAF-a seminaru su prisustvovali i predstavnici tri federacije koje su se pridružile kao gosti: Španija, Belorusija i Mađarska.

Karamarinov i Branković
ABAF godišnji kongres 2021. – 25., 26. novembar, Beograd – promocija novih kopredsednika Balkanske federacije Dobromirov Karamarinov (predsednik EA, počasni predsednik ABAF) i SLobodan Branković (direkotr SAS, kopredsednik ABAF); Foto: SAS

Kongres je otvoren izveštajem predsednika i izlaganjem izvršnog odbora ABAF-a o prethodnoj godini. Potom je Malta postala 22. članica. Nakon toga usvojene su izmene propozicija i kalendara balkanskih takmičenja za 2022. godinu. Drugog dana izabrani su kopredsednici koji će voditi ABAF do izbora 2023. to su direktor SAS-a Slobodan Branković i predsednika Turske federacije Fatiha Sintimara.

(Atlex.rs)

Scroll to Top