Srbija domaćin još jednog ABAF takmičenja 2022.: Seniorima samo 6 takmičarskih nedelja pre Balkanijade!

Balkanska federacija objavila je potpun kalendar svojih takmičenja za sezonu 2021., a na njemu stoji da će pored U20 dvoranskog šampionata Srbija biti domaćin i U18 na otvorenom.

ABAF je nedavno objavio datume zimskih takmičenja na kojem je Beograd domaćin U20 prvenstva Balkana 12. februara da bi potom na kongresu održanom u Beogradu ”svetlost dana” ugledao i potpuni kalendar dopunjen i letnjom sezonom.

Ono što je najzanimljivije jeste da je Srbiji ponovo pripalo domaćinstvo mlađe juniorske Balkanijade. Tačan datum (takmičenje traje jedan dan) bi trebalo da se ustanovi do kraja godine, a lokacija tokom naredne.

Angelina Topić, U18 BAI 2021
U18 Balkanijada 2021. – 14. avgust, Kraljevo, Angelina Topić, vis; Foto: Atlex

Srpski atletski savez je isto takmičenje organizovao i 2021. na novom stadionu u Kraljevu. Kako je takmičenje za ovaj uzrast dve godine zaredom odlagano, a Srbija se uhvatila u koštac sa problemima i rešila da ga ipak organizuje u sezoni za nama, čelnici ABAF-a su rešili da poverenje za atletičare do 18 godina ponovo dodele SAS-u. Tačna lokacija se još ne zna, ali postoje priče da je u planu obnova stadiona Vojne akademiji, a možda i u Sremske Mitrovice.

Kalendar je jako zgusnut pa će tako seniorska Balkanijada biti održana već 18.-19. juna u Krajovi (Rumunija). To znači da će SAS morati da pomeri prvenstvo Srbije koje je prvobitno planirano da se održi 25.-26. juna najverovatnije već na 4. i 5. jun, čime će se napraviti rokada sa U14 prvenstvom. Tako će seniori imati svega 4 takmičarska vikenda (do sada nikada prvo takmičenje nije bilo pre 1. maja) pre najbitnijeg događaja u letnjoj sezoni.

Juniorska Balkanijada održaće se u Turskoj 16.-17. jula. Domaćin bi trebalo da bude Denizli, ali će domaćini još tačno potvrditi gde će se takmičenje održati. I U20 prvenstvo Srbije će zbog toga dobiti novi termin u odnosu na predlog kalendara jer je bilo zakazano upravo za taj datum pa se može očekivati rotacija  sa U16 PS 2. i 3. jula.

Srpski atletski savez će svoj novi i zvanični kalendar za sezonu 2021. objaviti naredne nedelje.

ABAF kalendar 2021
ABAF kalendar zza 2021., kalendar takmičenja Balkanske atletske federacije

(Atlex.rs)

najnovije vesti

September 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs