Sportisti se vraćaju treninzima!: Predsednik Vučić najavio ’’tačan’’ datum povratka na borilišta, ali pod posebnim uslovom!

U televizijskom obraćanju na televiziji Pink predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio je postepeno ukidanje vanrednog stanja, nastalog zbog pandemije koronavirusa, u narednim danima i nedeljama, a sportisti bi mogli da se vrate svojim regularnim treninzima od 27. aprila.

Gostovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na televiziji Pink počelo je najavom postepenog ukidanja vanrednog stanja i mera koje se primenjuju u njima.

Tako će starijima od 65 godina biti dozvoljeno tri puta nedeljno da izađu na pola sata, policijski čas se skraćuje za sat vremena… a ono što je najvažnije za sve sportiste jeste da se stadioni i teretane otključavaju 27. aprila, ako sve bude kako treba.

Ovo znači da ako broj obolelih od COVID-19 bude kao što je u poslednje vreme, tačnije u padu i slabljenu, svi sportski objekti će ponovo biti otvoreni za dve nedelje.

Međutim svi sportisti će morati da se drže određenih pravila, a to je da koriste zaštitne maske i rukavice.

Svi objekti će morati da imaju dezinfekciona sredstva, pogotovo za one sportove gde je teško koristiti zaštitna sredstva.

To bi moglo da znači da bi već u prvim danima maja Srpski atletski savez (SAS) mogao da organizuje sastanak svih članova, kao što se to radi na kraju svake takmičarske godine u Kragujevcu. To je, u razgovoru za Atlex, najavio direktor Slobodan Branković kao jednu od prvih stvari nakon ukidanja vanrednog stanja koje će uraditi savez.

Na tom sastanku trebalo bi da se razgovara o novom kalendaru i obliku takmičenja. SAS je do sada razvio tri moguća scenarija za održavanje ove letnje sezone 2020, a atletski radnici bi trebalo u narednim danima da usvoje jedan i da ”iskroje” novi kalendar.

razgovoru za Atlex, pre tri nedelje, Slobodan Branković je najavio i da će najverovatnije sezona početi nekih mesec dana do dva nakon ukidanja vanrednog stanja.

Tačne naredne korake SAS-a ćemo verovatno saznati u narednih nekoliko dana. Do tada svim atletičarima ostaje da se raduje što će za dve nedelje ponovo moći da se vrate normalnim treninzima.

Takođe, predsednik Vučić najavio je da će svi punoletni građani Srbije donaciju od 100 evra od države najverovatnije dobiti 11./12. Maja.

(Atlex.rs)

Scroll to Top