Sinančević novi rekorder Srbije: Specijalni dres doneo Arminu sreću na debiju za Zvezdu! (FOTO)(VIDEO)

Debi iz snova za Crvenu zvezdu i otvaranje sezone kakvo se ne pamti imao je Armin Sinančević koji je na Prvenstvu Srbije bacio novi državni rekord u kugli – 21,13 metara.

Kakva kuglaša godina, tek je januar a već je dva puta oboren državni rekord u bacanju kugle.

U istorije Srbije sve do poslednjeg dana decembra 2019. nije viđen hitac od preko 21 metra u dvorani, a onda je Asmir Kolašinac čak tri puta uspeo da prebaci tu magičnu granicu.

Najveće pojačanje Crvene zvezde u ovom prelaznom roku Armin Sinančević do sada se nije takmičio, a otvaranje 2020. zakazao je za državno prvenstvo.

U specijalno dizajniranom dresu sa prezimenom i brojem 23, koje aludiraju na hice od preko 23 metra, Armin se potrudio da jedinstveni dres, kakv niko nema u Srbiji, opravda.

Kako se radi o jednom od najboljih srpskih atletičara i jednom od najvećih pojačanja Crvene zvezde u poslednjih nekoliko godina, ako ne i više, uprava kluba se saglasila da bi bilo lepo da Arminu uručimo specijalni dres, kakav niko u Srbiji nema, kako bi mu bio dodatni motiv. Da li smo uspeli u tome? Na debiju je odmah bacio državni rekord – ispričao nam je generalni sekretar Crvene zvezde Mladen Gajić

Armin Sinančević, Crvena zvezda 23
Specijalno dizajniran dres Crvene zvezde za Armina Sinančevića sa brojem 23, Dvoranasko prvenstvo Srbije 1.2.2020., bacanje kugle; Foto: Atlex

Veliku borbu vodila su dva najbolja srpska kuglaša, ali onda u petoj seriji Armin je ”pogodio” hitac i kugla je odletela daleko. Publika u dvorani je bila odmah skočila sa svojih stolica i sam Armin je odmah po padu kugle visoko podigao ruke znajući da je hitac bio odličan.

Nakon kraćeg merenja sudije su uzviknule – 21,13 metara i slavlje Armina i njegovog trenera Dragana Perića je počelo.

YouTube player

Novi rekorder Srbije imao je još dva ispravna hica. Takmičenje je otvorio sa 20,05, dok je u četvrtoj seriji bacio 20,19 metara.

Iskren da budem trener i ja smo radili sve kako bi bio spremni za najveće atletsko takmičenje – Svetsko prvenstvo. Iako je državno prvenstvo, bez ikakvog omalovažavanja, izašli smo na njega kao na trening takmičenje jer smo još uvek u jakim treninzima- rekao je Sinančević za naš portal nakon bačenog novog državnog rekorda.

Razlog zbog kojeg intenzitet treninga još uvek nije počeo da se smanjuje je što je Arminov trener Dragan Perić formu tempirao za dvoransko Svetsko prvenstvo koje je sada otkazano.

– Kao što sam već pričao za Atlex, veliki šok je otkazivanje Svetskog prvenstva jer je plan bio da tu napadnem najveći plasman. Naravno, imamo leto i prvenstvo Evrope i potom Olimpijske igre, ali ovo dvoransko SP je trebalo da bude ”bomba”. Ali šta je to, u ovih nekoliko dana nismo mogli da prepakujemo treninge i možda malo da odmorim za državno pa da bude još bolje. Zadovoljan sam hicem, a sada verujem u svog trenera da ćemo do kraja februara ipak uspeti da bacimo još bolje, makar približno onima koje smo planirali, a o kojima ne bi pričao – ističe Armin.

Armin Sinančević, Crvena zvezda
Dvoransko prvenstvo Srbije 1.2.2020., Bacanje kugle, Armin Sinančević, Crvena zvezda; Foto: Atlex

Na kraju se Armin malo i našalio, ali i najavio sledeći cilj.

– Ovim hicem sam ispunio normu za Balkanijadu i to mi je najbitnije. Šalu na stranu, ovo je blizu balkanskog rekorda i to će mi sigurno biti cilj u Istanbulu. Zahvalio bi se svima na podršci, značila mi je, a već u narednim nedeljama pokazaću da je ovo tek početak – zaključio je Armin Sinančević.

Armin Dinančević, novi rekorder Srbije u bacanju kugle u dvorani
Armin Sinančević slavi bačen novi rekord Srbije, Prvenstvo Srbije 1.2.2020., bacanje kugle; Foto: Atlex

Srebrnu medalju osvojio je dosadašnji rekorder Asmir Kolašinac. Kuglaš BAK-a već desetak dana ima blagih problema sa povredom od nastupa u Novom Mestu, tako da ovaj put nije uspeo da bude na svom nivou. Najbolji hitac mu je iz druge serije kada je bacio 19,96 metara, a u poslednjoj je zabeležio još jedan na toj daljini od 19,94 metara.

Bronzanu medalju osvojio je Bogdan Zdravković iz Vlasotinca koji je bacio 17,82 metra. Za svega dva centimetra bez medalje je ostao Veljko Nedeljković iz Crvene zvezde koji je bacio 17,80 što mu je novi lični rekord.

Nezvanične rezultate prvog dana možete pogledati ovde.

Debi Armina Sinančevića za Crvenu zvezdu
Debi Armina Sinančevića za Crvenu zvezdu, Prvenstvo Srbije 1.2.2020., bacanje kugle; Foto: Atlex

(Atlex.rs)

najnovije vesti

September 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs