Sestre Lukić menjaju trenera: Prekinuta saradnja sa Slobodanom Stojićem!

Jedne od nosilaca novog atletskog talasa u Srbiji Anja i Sara Lukić više ne sarađuju sa trenerom Slobodanom Stojićem, potvrdile su to za Atlex.

Nakon skoro 10 godina saradnje i sve boljih rezultata obe strane su rešile da je vreme da svako krene svojim putem dalje samostalno.

Iako bi obe trebalo da učestvuju na u23 prvenstvo Evrope sledeće godine u norveškom gradu Bergenu, u taj poduhvat će otići sa novim trenerima.

Ko će u budućnosti trenirati Anju i Saru još se ne zna. Obe su nedavno samostalno krenule da se pripremaju za novu sezonu i užurbano rade na rešavanju ove situacije. Ono što je sigurno jeste da neće napuštati Srbiju.

Prvi problemi pojavili su se već pred sam početak sezone. Vanredno stanje zbog pandemije koronavirusa je ukinuto, sportisti su se vratili svojim redovnim trenažnim aktivnostima, ali tu su počele i prve nesuglasice između Stojića i sestara Lukić.

Prešli su brzo preko toga i Anja i Sara zabeležile su odlične sezone.

Anja je sve bliža seniorskom rekordu Srbije na 100 metara sa preponama. Ove godine je trčala 13.34 sekunde što je za svega 15 stotinki slabije od rekorda Jelene Jotanović iz 2009.

Anja Lukić, 100m prepone
Anja Lukić, jedna od srpskih pretedentkinja za medalju na Balkanijadi u Klužu 2020.; Foto: Atlex

Sara se sa druge strane vratila nakon povrede koja ju je mučila tokom cele prošle jeseni i zime zbog čega je prvo takmičenje u 2020. zabeležila tek krajem juna. Ako izuzmemo ekipno prvenstvo na kojem je takmičila već sa slabijim treniranjem, na svim ostalim takmičenjima je po prvi put zabeležila makar po jedan skok od preko 6 metara.

Iako se sa strane nije videlo da postoji ikakvih problema na relaciji Anja i Sara Lukić i Slobodan Stojić ”tiha vatra” je tinjala sve vreme. Obe strane su maksimalno profesionalno obavile svoje poslove o čemu najbolje govore fantastični rezultati koji su postignuti, ali je svima bilo jasno da će se nakon poslednjeg takmičenja u sezonu saradnja okončati.

Sara Lukić, skok udalj
Prvenstvo Srbije 2020., Novi Pazar – 6. septembar, Sara Lukić (Crvena zvezda), skok udalj; Foto: Atlex

Obe strane su imale zamerke jedna na drugu i prijateljski su se dogovorili da je najbolje za sve da svako krene dalje svojim putem.

Treneru Stojić može da ostane žal za nečim što je gradio praktično od samih početaka na odličnim temeljima prvog trenera Ivane Perunović (bivše Đurđević). Međutim Slobodan je pored Anje i Sare, koje su bile članice Zvezde, imao dobru grupu koja je takmičila za Novi Beograd, a kao predvodnik te mlade grupe može se istaći Aleksandrija Mitrović.

Što se 21-godišnjih sestara Lukić tiče njih očekuje jako zanimljiva i najbitnija sezona u dosadašnjim karijerama.

Sestre Lukić, Anja i Sara
Anja i Sara Lukić, Ekipno prvenstvo Srbije 2020., Sremska Mitrovica – 4. oktobar; Foto: Atlex

Anja će nakon debija na Dijamantskoj ligi u martu nastupiti po prvi put i na dvoranskom prvenstvu Evrope za seniore, a ako potvrde norme obe će na leto takmičiti na mlađe seniorskom prvenstvu Evrope (Anja je ove godine trčala brže od norme, dok je Sara normu skočila prošle godine).

U rešavanje problema uključio se i Srpski atletski savez kako bi jedne od predvodnica novog talasa ostale na pravom ”kursu”.

(Atlex.rs)

Scroll to Top