Reflektori zasijali u Zrenjaninu: Srbija je dobila novi atletski centar!

Zrenjaninska atletika doživljava renesansu u 2019. godini pošto su posle višedecenijskog čekanja dočekali tartan i potpuno renoviran gradski (atletski) stadion, a nakon nekoliko meseci od izlivanje staze zasijali su i reflektori.

Prvi bageri na Gradski stadion u Zrenjaninu ušli su 20. februara. Taj dan je sa velikim oduševljenjem dočekan u ovom vojvođanskom gradu jer posle nekoliko decenija stadion će biti napokon obnovljen, a atletičari će napokon dobiti tartan stazu umesto ”rupkora”.

Zvanično prva faza obnove stadiona završena je krajem septembra kada je atletska staza u potpunosti bila završena. Ta celokupna faza je koštala oko 200 miliona dinara.

Atletski stadion u Zrenjaninu iz vazduha
Obnovljen Gradski stadion u Zrenjaninu; printscreen: YpuTube/I love Zrenjanin

Stadion je dobio 8 kružnih staza i ispunjava sve standarde Svetske atletike za organizaciju najvećih svetskih takmičenja.

Što se tiče samih reflektora, njihova montaža odvija se u dve faze.

U prvoj, pored postavljanja stubova, postavljeno je i po 22 reflektora na svakom stubu snage od dva kilovata, a u drugoj će svaki stub dobiti još po 24 reflektora.

Prva testiranja rasvete obavljena su na početku novembra i prema rečima pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure izvođači radova su ispunili 99 posto onoga što se od njih očekivalo.

Atletski stadion u Zrenjaninu, reflektor
Obnovljen Gradski stadion u Zrenjaninu; printscreen: YpuTube/I love Zrenjanin

Druga faza radova počeće početkom naredne godine. Ona će obuhvatiti rekonstrukciju tribina, osposobljavanje terena sa sistemima za zalivanje, nabavku dodatnih rekvizita za atletska takmičenja uz renoviranje svlačionica, postavljanje stolica, zamenu ograda, uvođenje video nadzora, sređivanje VIP tribine…

Po rečima pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina Salapure grad želi da pomogne i fudbalskom klubu Banat koji je nekada igrao u Super ligi Srbije i iz koga je u ”beli svet” između ostalih krenuo i Zoran Bambi Tošić, sadašnji fudbaler Partizana (nekadašnji reprezentativac Srbije i igrač Mančester junajteda i CSKA iz Moskve).

Iako je napomenuto da će ovaj stadion koristiti i fudbalska sekcija, oni bi mogli da imaju i mali problem zbog jame za dalj koja se nalazi u sredini, odnosno na travi, odmah do aut linije.

Atletski stadion u Zrenjaninu
Obnovljen Gradski stadion u Zrenjaninu; printscreen: YpuTube/I love Zrenjanin

Izgled Gradskog stadiona pre rekonstrukcije

(Atlex.rs)

Scroll to Top