Prvenstvo Srbije pomereno za mesec dana: Ovo je novi izmenjen kalendar takmičenja (FOTO)

Zbog novog broja zaraženih koronavirusom sva takmičenja u Srbiji stopirana su na mesec dana, ali se, ako se ponovo ne pogorša epidemiološka situacija, vraćaju krajem avgusta, a prvenstvo Srbije biće održano 5. i 6. septembra.

Turbulentna sezona izazvana pandemijom COVID-19 gotovo svakodnevno kroji nova pravila pa tako i atletski kalendar takmičenja u Srbiji.

Nakon što je sezona počela u junu, u julu je morala već da bude prekinuta. Najveće strepnja bila je kod seniora jer su njima najvažnija dva takmičenja ekipno i pojedinačno prvenstvo Srbije nadolazila vrlo brzo, ali ona će biti pomerena!

Srpski atletski savez saopštio je novi kalendar takmičenja, a novi restart desiće se 28. i 29. avgusta juniorskim prvenstvo Srbije. Pre toga bi mogla samo da se održi Balkanijada u polumaratonu 22., ako epidemiološka situacija dozvoli i Hrvatska dozvoli ulaske atletičara iz ostalih država članica ABAF-a.

Pomerena su sva takmičenja sem Kupa Srbije za mlađe juniore kao i Balkanijada za ovaj uzrast.

Prvenstvo Srbije 2019 100m muškarci finale
Prvenstvo Srbije u atletici 2019., Kruševac Finalna trka na 100 metara za muškarce; Foto: ASS

Tako je Kraljevo postalo ”srpski Tokio”, jer već drugu godinu zaredom nije u mogućnosti da organizuje Balkanijadu. Prošle godine su poplave pomerile domaćinstvo, ove ga je epidemija otkazala.

Najvažnije takmičenje u godini prvenstvo Srbije pomereno je za mesec dana pa je tako sad novi termin 5. i 6. septembar. Domaćin će se naknadno odličiti u zavisnosti od epidemiološke situacije i gradova koji budu zainteresovani da ugoste ovo veliko takmičenje.

Sezona će se znatno produžiti jer je ekipno prvenstvo Srbije, najvažnije takmičenje za klubove pomereno čak za 4. oktobar. To će biti jedno od najkasnijih seniorskih takmičenja u poslednjih nekoliko decenija organizovano u Srbiji. Ono će ujedno biti i zatvaranje letnje sezone na stadionu jer posle toga slede planinsko trčanje, hodanje na putu, maraton…

Kao i pojedinačno i ekipno, ali i sva ostala takmičenja naknadno će dobiti gradove domaćine.

Novi IZMENJENI KALENDAR TAKMIČENJA SAS za 2020.

(Atlex.rs)

najnovije vesti

March 2023
No event found!
Load More

Edit Template