PREOKRET – zakazano državno za mlađe juniore: Otkazan samo juniorski Kup!

Iako se u prvi mah činilo da atletike neće biti neko vreme, stigla je informacija da će otkazano biti samo ovonedeljna takmičenja van Beograda!

Zbog toga što su nove mere u borbi protiv COVID-19 bile najavljene u sredu za četvrtak uveče, a nije se znalo o čemu se radi, organizatori Kupa Vojvodine i centralne Srbije za juniore već tad su razmatrali da otkažu takmičenje. Kada je u četvrtak uveče predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio nove mere protiv suzbijana koronavirusa, krizni štabovi u svakom gradu doneo je određene mere za tu oblast.

Organizatori takmičenja u Vojvodini i Kruševcu nisu bili sigurni da će moći da ispoštuju sve mere i da se možda neće desiti zaražavanje na samom takmičenju. Zbog toga su odlučili da otkažu takmičenja.

Nakon tih odluka Srpski atletski savez bio je primoran da otkaže i finale, iako će Atletski savez Beograda održati svoj Kup.

U prvi mah izgledalo je da neće biti takmičenja određeno vreme, ali izgleda da su se organizatori u Kruševcu dogovorili da će biti spremni za sledeću nedelju, da je problem Kupa samo u kratkom vremenskom periodu za nove mere zaštite.

Tako je prvenstvo Srbije za mlađe juniore zakazano kao po planu za 11. i 12. jul u Kruševcu.

Takmičenje će početi u oko 16 časova i u subotu i u nedelju i trajaće po 3 sata.

Atletski savez Vojvodine i AK Vojvodina razmatraju da naredne nedelje organizuju seniorski miting. Ako budu stvoreni uslovi za to uskoro će biti i obelodanjeno.

(Atlex.rs)

Scroll to Top