ODLOŽENE OLIMPIJSKE IGRE U TOKIJU!?

Kako tvrdi jedan od bitnijih članova Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Dik Paund u razgovoru za ”USA Today” Olimpijske igre u Tokiju neće početi u zakazanom terminu već će najverovatnije biti odložene za 2021., a tačne informacije znaće se najkasnije za mesec dana.

Mnogo je pritisaka iz celog sveta na čelnike MOK-a da odlože Olimpijske igre. Olimpijski komiteti Australije i Kanade su pre neki dan saopštili da neće slati svoje sportiste. Na taj čin spremale su se Amerika i Britanija međutim, kako tvrdi Kanađanin Dik Paund, jedna od bitnijih članova MOK-a, to neće biti potrebno jer se igre neće održati u predviđenom terminu.

Na bazi informacija koje komitet ima, odlučeno je da dođe do odlaganja. Još nismo odredili kako dalje, ali Igre neće početi 24. jula, toliko znam – rekao je Paund u telefonskom obraćanju za ”USA Today”.

I to ne kaže bilo ko već jedan od najuticajnijih članova Međunarodnog olimpijskog komiteta već decenijama. Tako da je vrlo očekivano da se ovo odlaganje uskoro i ozvaniči.

Olimpijski plamen, London 2012
Olimpijski plamen u Londonu na OI 2012., Olimpijski stadon;   Foto: Guliver/Getty Images/Michael Steele

O konkretnoj sudbini Igara Paund nije znao ništa više reći već samo da će cela situacija biti poznata u narednim nedeljama.
To će doći u fazama. Ovo ćemo odložiti i onda ćemo početi da se borimo sa svim posledicama koje to nosi, a one su ogromne – istakao je Paund.

Ljudi sa ”USA Today”-a kontaktirali su i zvaničnog PR-a Međunarodnog olimpijskog komiteta međutim, on im nije mogao potvrditi Paundove reči.
Pravo je svakog člana da interpretira odluke upravnog borda koji je održan juče – rekao je PR MOK-a.

Iako je prvobitna zvanična izjava čelnika MOK-a u nedelju glasila da mogućnost odlaganja nije na dnevnom redu. kasnije tokom dana stigla je informacija da će se sudbina Igara u Tokiju ipak doneti kroz četiri nedelje.

Španska ”Kadena SER” tvrdi su u opticaji tri termina – kraj 2020., leto 2021. ili čak i 2022. godina.

O razlozima zašto se Igre moraju odložiti nedavno je pričao i prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

(Atlex.rs)

Scroll to Top