Od koronavirusa preminuo nekadašnji italijanski olimpijac i prvak Evrope na 800 metara! (VIDEO)

Tužna vest za atletski svet stiže iz Italije jer je jedan od najboljih tamošnjih atletičara 80-tih godina prošlog veka Donato Sabija preminuo u 56. godini od posledica koronavirusa, prenose tamošnji mediji i to samo nekoliko nedelja nakon smrti oca od iste bolesti.

Italija se suočava sa najvećim brojem smrtnih slučajeva još od Drugog svetskog rata zbog pandemije koronavirusa, a poslednji u nizu je i legendarni atletičar Donato Sabia.

Sabi je dvoranski šampion Evrope iz 1984. godine na 800 metara kada je u Stokholmu pobedio sa rezultatom 1:48.05. Iste godine na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu je osvojio peto mesto uz novi, ubedljivi, lični rekord 1:44.53. To mu je i ostala najbrža trka u životu. Učestvovao je i četiri godine kasnije na Igrama u Seulu gde je osvojio sedmo mesto sa rezultatom 1:48.03.

Pored 800 trčao je i 400 metara koje je najbrže trčao, takođe 1984., 45.73 sekundi, a na večnoj listi italijanskih 800-metraša zauzima 3. mesto.

Dnatu Sabi je pre dve nedelje dijagnosticifiran COVID-19, a samo nekoliko sati ranije isti virus je potvrđen i njegovom ocu. Obojica su ležala u bolnici San Karlo u Potenci, ali Dantov otac je posle svega nekoliko dana preminuo, dok se nekadašnji atletski šampion borio dve nedelje sa opakom bolešću koju nažalost nije uspeo da pobedi.

Iza sebe je ostavio suprugu i dve ćerke.

https://www.youtube.com/watch?v=AWhQElyS3Wc

(Atlex.rs)

Scroll to Top