Neverovatni Bibić ponovo postavio rekord Srbije: Probijena ”magična” granica, Gardaševićeva skočila PB! (VIDEO)

Iz takmičenja u takmičenje Elzan Bibić pomera granice kako svoje tako i u istoriji srpske atletike na 3000 metara, na mitingu u Torunu oborio je rekord Srbije za čak 3 sekunde – 7:39.96.

Novi miting Golden serije ”World Athletics indoor tur”-a održao se u Poljskoj, u Torunu, Srbija je imala dva predstavnika Elzana Bibića na 3000 metara i Milicu Gardašević u skoku udalj.

Treći put ove sezone Bibić je uspeo da nadmašio svoj i rekord Srbije na 3000 metara. Prvo je 28. januara istrčao 7:44,62, potom je 17. februara zabeležio rezultat od 7:42.95, a sada je 22. februara uspeo da za gotovo pet sekunde nadmaši rezultat sa prve trke, odnosno za gotovo tačno tri sekunde je bio brži od trke od pre samo pet dana – 7:39.96.

Trku je završio na 5. mestu, a ispred njega su bili samo atletičari iz Etiopije i Kenije. Kompletne rezultate trke možete pogledati ovde.

Gardaševićeva skočila lični rekor

Nakon fantastičnog prvenstva Srbije na kojem je skočila bolje od dosadašnjeg ličnog rekorda za čak 13 centimetara – 6,63 metara, Milica Gardašević je u Torunu čak dva puta skočila dalje od tog.

Tri šestice su bile srećne za Milicu na ovom takmičenju. Nakon 6,47 u prvoj seriji u drugoj skače 6,64 metara. Potom ponavlja identičnu daljinu kao u prvoj seriji, da bi nakon prestupa u petoj skočila 6,66 metara.

Pored novog ličnog rekorda Gardaševićeva je zauzela drugo mesto na mitingu, a bolja je bila samo Kadi Sagnja sa 6,70 metara.

Rezultate skok udalj za žene možete pogledati ovde.

Norma za Svetsko prvenstvo je 6,80 metara međutim, Milica bi trebalo ovim skokom da uđe u 16 najboljih na svetu koliko će ih učestvovati u Beogradskoj Areni 20. marta. Pre ovog takmičenja, u preseku na dan 15. februar Milica je zauzimala 18. mesto.

(Atlex.rs)

Scroll to Top