Nema treninga i takmičenja, svi objekti se zatvaraju: Predsednik proglasio vandredno stanje u celoj Srbiji!

Zbog pandemije Korona virusa u Srbiji sve staje pa tako i sport, saopštio je predsednik države Aleksandar Vučić.

Nema više treninga, takmičenja i bilo kakvih skupova u narednom periodu u Srbiji saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vandrednom obraćanju.

Totalna izolacija i potpuna obustava svega pa tako i sporta, a svako kršenje novih pravila nosi kaznu do 3 godine zatvora.

Prestaju sva sportska dešavanja u bilo kom sportu, zatvaraju se fitnes centri, teretane i sve što ima veze sa sportom i rekreacijom.

– Od ponedeljka nema sporta, nema treninga, nema teretana, ali opširnije time će se premijerka više baviti na sednici Vlade – rekao je predsednik Vučić.

Pored sporta staje i školovanje jer su zatvorene i svi vrtići, sve osnovne škole, srednje i fakulteti. Ograničenje od 100 ljudi u zatvorenim prostorima prepolovljeno na 50.

Ovo je prvo vandredno stanje u Srbiji od bombardovanja 1999. godine.

Aleksandar Vučić, predsednnik Srbije
Beograd, 15. marta 2020. – Predsednik Srbije Aleksandar Vucic proglasio je veceras vanredno stanje na teritoriji cele Srbije. Vucic je na pres konferenciji rekao da odluka o uvodjenju vanrednog stanja stupa na snagu odmah; Foto: AP/Tanjug

Atletski savez Slovenije je pre neki dan otkazao sva takmičenja koja su bila planirana za leto.

Povodom novonastale situacije oglasio se i Srpski atletski savez:

Zbog novonastale situacije vezane za korona virus i uvodjenja vanrednog stanja na čitavoj teritoriji Republike Srbije, Atletski savez Srbije doneo je odluku o ZATVARANJU ATLETSKE DVORANE, kao i da će zaposleni svoje radne zadatke obavljati u kućnim uslovima.

Ovo je privremena mera i svakodnevno ćemo obaveštavati o promeni situacije dok čekamo uputstva nadležnog Ministarstva omladine i sporta – stoji u saopštenju.

(Atlex.rs)

Scroll to Top