Korona je ”ubila” još jedno veliko atletsko takmičenje: Odloženo Svetsko prvenstvo!

Zbog pandemije koronavirusa već su pomereni dvoransko Svetsko prvenstvo i Olimpijske igre za narednu godinu dok će se i SP na otvorenom vrlo verovatno pomeriti sa 2021. na 2022., a novo takmičenje koje je zvanično pomereno je juniorsko Prvenstvo sveta, saopštila je Svetska atletike (SA).

Najrobi je posle organizacije SP-a za mlađe juniore (u18) 2017. godine ponovo trebao da okupi najbolje na svetu, ovog puta starije juniore (u20), ali se to sigurno neće dogoditi u planiranom terminu.

U dogovoru sa vladom Kenije i Kenijskim atletskim savezom doneta je odluku o odlaganju U20 Svetskog prvenstva, koje je trebalo da se održi u u ovoj državi u gradu Najrobi od 7. do 12. jula, zbog stalnih izazova koje predstavlja širenje Korona virus.

Nije poznato da li će se ovo takmičenje odložiti za 2021. ili će se pomeriti samo za koji mesec, a kako stoji u saopštenju SA o tome će se odlučiti u narednim nedeljama.

Svetska atletika se u svom zvaničnom saopštenju zahvalila predsedniku Republike Kenije Uhuru Keniatu i njegovoj administraciji na podršci u planiranju ovog događaja i poručila im je da nastave sa pripremom ovog velikog događaja jer će se ono sigurno održati.

(Atlex.rs)

Scroll to Top