KOLAŠINAC U TOKIU! Drama poslednjeg dana i poslednje serije za odlazak na OI: ”Kada sam digao ruke od svega došao je hitac” (VIDEO)

Asmir Kolašinac je treći srpski atletičar koji je ispunio normu za odlazak na Olimpijske igre u Tokio ove godine i to na najdramatičniji mogući način bacivši odličnih 21,31 metar u poslednjoj seriji, poslednjeg dana!

Utorak, 29. jun, poslednji dan za ispunjenje normi za odlazak na toliko dugo isčekivane Olimpijske igre. Iako je na svetskim tablicama na 29. mestu i verovatno bi na osnovu plasmana otišao u Tokio Asmir Kolašinac je znao da ima hitac od 21,10 metara koliko iznosi norma po pokazateljima sa treninga.

Organizovao je takmičenje na stadionu Partizana na kojem su pored njega učestvovali Veljko Nedeljković i Ivan Garaj.

Dobro je bacao Asmir ali nije uspevao da se zadrži u krugu.

Pored pet sudija, predstavnika saveza prisutno je bilo i oko 10-ak ljudi koji su pružali podršku kuglašima.

Nakon pete serije posle koje Kolašinac nije imao ni jedan regularni hitac prokomentarisao je ”Bio sam tri puta na Igrama, neće biti velika stvar ako ne uspem da odem na ove.”

A onda, kada je sav teret skinuo sa sebe, izveo je savršen hitac. Kugla je pala daleko, a sudije su izmerile 21.31 metar.

Usledilo je slavlje i Asmirova rečenica kameri ”Molim lepo” koja je nasmejala sve prisutne.

I nekoliko hitaca pre tog poslednjeg su leteli preko 21 metra, ali tek u šestom pokušaju uspeo je da se zadrži u krugu.

Veljko Nedeljković se takođe mučio sa ostankom u krugu i imao je samo dva ispravna hica od kojih je najdalji leteo 18,51 metara dok je Ivan Garaj bacio 15,44 metara.

– Konačno se ta neka agonija koju sam imao u svojoj glavi završila. Poslednjeg dana u poslednjoj seriji sam ostvario ono što sam želeo i  zacrtao – olimpijsku normu. Možda u poslednja dva meseca sam bio spreman za nju, ali nikako da ostvarim taj idealan hitac – rekao je Kolašinac za Atlex nakon takmičenja.

– Nisam imao šta da izgubim. I hitac od 21,09 mi ne bi značilo ništa (norma je 21,10m prim. aut.). Iako sam ja 29. na renkingu verovatno bi i sa tim išao na Olimpijske igre, ali morali smo da budemo sigurni, da bacimo normu i zbog toga sam išao ili prestup ili idealan hitac. Sklopilo se u šestoj seriji što se vidi i na snimku – sa velikim osmehom na licu i puno samopouzdanja Asmir najavljuje svoj odlazak u Tokio, ali i još dva takmičenja do tad.

Tako je Srbije poslednjeg dana dobila trećeg atletičara sa ispunjenom normom za Tokio. Pre Kolašinca to su učinili Armin Sinančević i Ivana Španović.

Međutim to nije konačan spisak srpskih atletičara za Igre u Japanu. Nakon što sat otkuca ponoć i uđe se u 30. jun, u naredna dva će se podvući sve crte. Sa konačnih lista će otpasti neki atletičari koji su povređeni, čije države već imaju maksimalan broj učesnika u jednoj disciplini itd.

Sa najvećim nestrpljenjem konačan presek čekaće Milica Gardašević, Marija Vučenović i Dragana Tomašević koje su jako blizu ulaska u kvotu atletičara koji će učestvovati u skoku udalj odnosnu u bacanju koplja i bacanju diska.

Ove nedelje, 4. jula, u Sremskoj Mitrovici biće održano Ekipno prvenstvo Srbije na kojem će se po prvi put u istoriji Srbije takmičiti dva učesnika Olimpijskih igara, dok će 17. u Zenici bacati čak 4 putnika za Tokio.

(Atlex.rs)

Scroll to Top