Kolašinac dao veštačko disanje Sjenici: Donacija mini respiratora u borbi protiv koronavirusa! (FOTO)

Sjajan, human gest jednog od najboljih srpskih atletičara Asmira Kolašinca koji je naručio mini respirator za svoju Sjenicu u borbi protiv koronavirusa.

Iako se u jednom trenutku činilo da smo savladali koronavirus, broj zaraženih je ponovo počeo da raste poslednjih nekoliko dana. Da je stanje ponovo blizu alarmantnog primetio je i Asmir Kolašinac koji je rešio da pomogne svojoj Sjenici u borbi protiv opake bolesti.

On je naime naručio mini respirator koji pomaže obolelima, ali i ostalim pacijentima koji imaju problema sa disanjem, a uz pomoć ove mašine taj problem prevazilaze.

Kako je najavio na svojoj Fejzbuk stranici aparat bi u opštu bolnicu u Sjenici trebalo da stigne u utorak. Takođe Kolašinac navodi da je ovo donacija cele njegove porodice, a po podacima koji se mogu pronaći na internetu vrednost ovakve mašine iznosi oko 75.000 dinara. Ostavio je i kontakt telefon na koji svi ostali zainteresovani mogu da krenu njegovim korakom u borbi protiv COVID-19.

– Ne bih sebe da promoviše sa ovim. Objavio sam to da bih druge podstakao da i oni pomognu, što se i dogodilo, tako da ću već u utorak nositi 3 ova koncentratora kiseonika – skromno, ali ponosno nam je rekao Asmir.

Stanje u Sjenici nije najbolje, a Kolašinac želi da podstakne ljude da pomognu herojima današnjice da spasu što više života.

– Situacija dole je baš loša i preti da bude još gora. U toj bolnici u Sjenici se herojski bore, ali više nema ni osnovnih sredstava za borbu protiv virusa. Dobio sam informacije šta je najpotrebnije i odmah sam startovao. Vrlo brzo smo pronašli najkvalitetnije aparate i do utorka će biti isporučeni u Sjenici.

Koronavirus je uticala i na Kolašinca. Kako su sva velika takmičenja otkazana rešio je da ”stane na loptu” i da da sebi malo oduška ovo leto.

– S obzirom da ne planiram ništa da takmičim do zime, samim tim i treniram smanjenim intezitetom, imam dovoljno vremena da pomognem onoliko koliko je to u mojoj moći – rekao je Asmir Kolašinac za Atlex.

Veliko bravo za Asmira i porodicu Kolašinac!

(Atlex.rs)

 

najnovije vesti

September 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs