Jovančević prvi put preleteo 8 metara na otvorenom: Petar Milinkov skočio novi lični za gotovo pola metra! (VIDEO)

Berane su ponovo bile kobne za srpske daljaše jer su i Strahinja Jovančević i Petar Milinkov zabeležili nove lične rekorde preskočivši neke neverovatne granice!

Za razliku od prethodnih godina ovoga puta organizatori ”Ivangrad 2020” u Beranama su organizovali samo skakanje u dalj za muškarce na kojem je Strahinja Jovančević još jednom pokazao koliko voli da skače na gradskom stadionu rodnog mesta njegovih roditelja.

Po prvi put u karijeri na otvorenom preskočio magičnih 8 metara i ujedno postavio generalno novi lični rekord – 8,05 metara!

Podsetimo da je bronzanu medalju na dvoranskom Evropskom prvenstvu 2019. osvojio skočivši 8,03 metra.

Upravo iz Berana je krenula sjajna serija Jovančevića pre nekoliko godina. Na mitingu 2018. Strahinja je ispunio normu za Evropsko prvenstvo na otvorenom što je bio samo zalet za ono što ga je čekalo u Glazgovu u martu naredne godine. Tada je u Beranama skočio 7,98 metara, a dve godine kasnije uspeo je da nadoknadi ta dva centimetra koja su mu nedostajala na otvorenom za magičnih osam metara.

Iste te godine i Milica Gardašević je ispunila normu za to prvenstvo ”starog kontinenta” sa skokom od 6,64 metra.

Ovim skokom Strahinja se ”probio” do 4. mesto večne liste srpskih daljaša preskočivši Andreju Marinkovića (7,98m), Miljena Raka (7,99m), Dragana Despotovića (8,03m) i Marka Rajića (8,04m). Ispred njega je sada Lazar Anić koji je 2017. skočio 8,18 metara.

Drugi srpski daljaš na ovom takmičenju bio je Petar Milinkov koji je takođe na maestralan način iskoristio savršene uslove grada i stadiona u Beranama.

Na ovo takmičenje je došao sa 7,24 metara koje je skočio 22. avgusta ove godine, ali je to za gotovo pola metra nadmašio na mitingu ”Ivangrad 2020” gde je skočio fantastičnih 7,68 metara!

Ovim skokom Milinkov se izjednačio na 16. mestu večne liste srpskih daljaša sa Dušanom Šukletovićem koji je ovu daljinu skočio 1984. godine.

Video celog miting možete pogledati ovde

(Atlex.rs)

Scroll to Top