Ivana Španović i Goran Obradović pomogli Srbiji u nevolji: Donacija testova za koronavirus!

Pandemija koronavirusa iz dana u dan broji sve veći broj zaraženih i preminulih zbog toga mnogi svetski sportisti pomažu svojim državama donacijama u vidu novca, repsiratora, medicinskih sredstava, testova…., a upravo ovo poslednje su Ivana Španović i Goran Obradović zajedno sa još nekolicinom sportista donirali Srbiji.

Predvodnik inicijative sakupljanja sredstava u borbi protiv koronavirusa, u kojoj se okupio veliki broj srpskih sportista, je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković.

Prikupljena su sredstva za kupovinu 3.5000 testova za ovaj virus, a među sportistima koji su se odazvali ovom pozivu su atletičarka Ivana Španović, tekvondistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, zatim strelci Zorana Arunović i Ivana Maksimović, košarkašica Maja Škorić, džudista Aleksandar Kukolj, karatistkinja Jovana Preković, rukometaš Petar Nenadić, košarkaši Danilo Anđušić, Miloš Pađen, teniser Vladimir Šašić…

Akciji su se pridružili i treneri Goran Obradović, Dragan Jović i Roksanda Atanasov.

Goran Obradović i Ivana Španović, zlato EP 2017
Dvoransko Evropsko prvenstvo 2017., Beograd; Goran Obradović i Ivana Španović sa zlatnom medaljom osvojenom u skoku udalj; Foto: Atlex

Kada je novac bio prikupljen pozvani su nadležni koji su upitani šta je najneophodnije Srpskom zdravstvu u ovom trenutku.

– Pitali smo nadležne sta je trenutno najpotrebnije da bi što pre pobedili protivnika i na ovom terenu, a to su trenutno testovi. Uz disciplinu svih nas verujem da ćemo sve ovo prebroditi – istakla je Milica Mandić.

Najbolja atletičarka Srbije je poručila da veruje da ćemo uspešno svi preskočiti ovaj virus.

– Moramo da budemo jaki i uporni! Nadam se da smo ovim testovima bar donekle pomogli da Srbija što bolje preskoči koronavirus – rekla je Španovićeva.

(Atlex.rs)

Scroll to Top