Ivana najbolje na Balkanu, Angelina ”Zvezda u uspnu”: U Atini održana Balkan gala

Balkanska federacija proglasila je najbolje u svojim redovima, a Srbija je dobila dva laureata – Ivanu Vuletu kao najbolju seniorku i Angelinu Topić kao ”Zvezda u usponu”.

U sredu 7. decembra u Atini održana je tradicionalna svečanost ABAF-a pod nazivom Balkan Gala na kojoj se sumirala godina za nama, najavila predstojeća i proglasili najbolji atletičari u ovoj.

Srbija je imala tu čast da u dve konkurencije ima pobednika, tačnije pobednice.

Ivani Vuleti ovo je čak 5. priznanje Balkanske federacije. Do sada je ovu prestižnu nagradu dobijala 2013., 2015., 2016. i 2021.

Sa druge strane Angelina Topić je nakon nagrada od Evropske atletike za ”Zvezdu u sponu” i priznanja za najboljeg mladog sportistu Evrope počast dobila i od ABAF-a kao najbolja mlada atletičarka ove federacije.

Podsećanja radi, prošle godine ovo priznanje je osvojila Adriana Vilagoš što je još jedan pokazatelj kolika dva bisera poseduje srpska atletika.

Najbolji atletičar je grčki daljaš Militijadis Tentoglu, dok je kod muškaraca ”Zvezda u usponu” turski trkač na 400 metara prepone Ismail Nezir.

Balkan Gala 2022, najbolja seniorrka Ivana i najbolja juniorka Angelina
Balkan Gala 2022. – 7. decembar, Atina – Goran Obradović, Ivana Vuleta ( najbolja atletičarka ABAF-a), Slobodan Branković (direktor SAS-a), Angelina Topić (”Zvezda u usponu” ABAF-a) i Dragutin Topić; Foto: privatna arhiva

(Atlex.rs)

najnovije vesti

September 2023
No event found!
Load More
Edit Template

Copyright © Sportsko udruženje Atlex 2023 Sva prava zadržana.
Zabranjeno reproduktovanje sadržaja u celini i u delovima bez dozvole Atlex-a.
Kontakt mejl: office@atlex.rs