Ivana i Adriana najbolje na Balkanu: Dodeljene godišnje nagrade ABAF-a (FOTO)

Beograd je bio domaćin tradicionalne manifestacije ”Balkan Gala” na kojoj se sumiraju utisci sezone i proglašavaju najbolji, a među njima su dve srpske atletčarke Ivana Vuleta (ex Španović) i Adriana Vilagoš.

U prostorijama ”Com Trade”-a održana je svečanost Balkanske federacije na kojoj su uručene nagrade najboljima za 2021. godinu. U ženskoj konkurenciji to je Ivana koju je sezonu završila pod prezimenom Španović, a u novu ulazi kao Vuleta. Ovo priznanje je pobedom u Dijamantskoj ligi i najboljim rezultatom na svetskim rang listama.

Ivana Španović Vuleta, Balkan Gala 2021
Balkan Gala 2021 – 26. novembar, Beograd – Ivana Vuleta (Španović) najbolja atletičarka; Foto: SAS

U muškoj konkurenciji titulu je odneo čudesni Grk Tentoglou Miltiadis koji je napravio ”šou” na Olimpijskim igrama u Tokiju gde je osvojio zlatnu medalju u skoku udalj sa neverovatnim skokom od 8,41 metra. Pored toga on je i šampion Evrope iz dvorane, a do titule ove godine je došao skokom od 8,35 metara.

Pored najboljih seniora izabrane su i zvezde u usponu gde je pobednica takođe Srpkinja – Adriana Vilagoš. Dovoljno je samo reći da je kopljašica iz Malog Iđoša druga najbolja mlada sportiskinja Evrope ove godine, a od uspeha u godini na izmaku izdvajaju se juniorska svetska titula i u20 srebro sa Evropskog šampionata.

Kod dečaka laskavu titulu je osvojio takođe juniorski prvak sveta Akcam Berke kojem je ti pošlo za nogom na 400 metara.

Adriana Vilagoš, Balkan Gala 2021
Balkan Gala 2021 – 26. novembar, Beograd – Slobodan Branković (direotr SAS-a) i Adriana Vilagoš (zvezde u usponu); Foto: SAS

(Atlex.rs)

Scroll to Top