Istorijski dan u Zrenjaninu: Kreće rekonstrukcija stadiona!

Nakon više decenija ”rupkor” staza (mekši beton) na gradskom stadionu u Zrenjaninu ide u istoriju. Bageri danas ulaze u ovo zdanje i počinje celokupna rekonstrukcija stadiona. Po prvi put u svojoj istoriji Zrenjanin će dobiti tartan stazu i sve uslove za normalne uslove treninga.

Možda već ovog leta, ali sledećeg sigurno, imaćemo prvo takmičenje posle mnogo vremena na teritoriji Banata. Iz ovog dela Vojvodine atletsku stazu ima Vršac a Pančevo atletiku. Nažalost u Vršcu je atletika mrtva dok pančevci nemaju adekvatnu stazu na svom stadionu.

Poslednje takmičenje u Zrenjaninu je održano kad je ova rupkor podloga postavljena ali se ubrzo ustanovilo da nije najbolja podloga za trčanje pa je Zrenjanin izbrisan iz gradova eventualnih domaćina nekih takmičenja.

U gradu još uvek na sreću ima atletskih entuzijasta koji rade. Pre svega tu treba spomenuti trenera Mladena Grujić, trenera Zrenjaninskog Proletera, koji već godinama ima reprezentativce Srbije kako u juniorsim tako i u seniorskim ekipama.

Biće obnovjena atletska staza, svlačionice, teretana, stadion će dobiti i rasvetu. Vrednost cele investicije iznosi nešto više od 120 miliona dinara.

Nadamo se da će ovi novi uslovi koji u skorijoj budućnosti očekuju Zrenjanince doneti neke nove šampione i još veći broj atletičara iz rodnog grada Ivane Španović.

O ovom projektu pogledajte u video od 1:06

Ovako danas izgleda sportski kompleks Gradskog stadiona Zrenjani

Atletski stadion u Zrenjaninu, pre rekonstrukcije
Gradski stadion u Zrenjaninu sa rupkor stazom, pre rekonstrukcije,
Februar 2019.
Atletski stadion u Zrenjaninu, pre rekonstrukcije
Gradski stadion u Zrenjaninu sa rupkor stazom, pre rekonstrukcije,
Februar 2019.

Ovako bi trebalo da bude budući izgled stadiona

Budući izgled Gradskog stadiona u Zrenjaninu

Ono što se prvo primećuje na fotografiji je da će sprint biti premešten na drugu stranu, dok će se zaletišta za dalj nalaziti u sredi, kao na pravim i isključivo atletskim stadionima, a ne kao što je to na vićini slučajeva sa strane uz ivicu. Sve tribine će biti pokrivene stolicama pa iz ove perspektive po malo podseća na ”Čika Daču”, staddion iz Kragujevca.

(Atlex.rs)

Scroll to Top